Ben jij een hondenmens of kattenmens?

augustus 7, 2021

PetSecur hondenmens of kattenemens

Bij sommige mensen is het wel heel duidelijk dat ze niets met dieren hebben. Maar met 2,2 miljoen honden en 3,7 miljoen katten in Nederland zijn er ook heel wat mensen die dat wel hebben.

Omdat wij bij PetSecur gek zijn op honden én katten lijkt het ons leuk om te zien of jij je als baasje herkent in de stereotypes: hondenmens en kattenmens.

 

PetSecur Hondenmens

Een hondenmens

Zo schijn jij als hondenmens extravert, doelgericht en geordend te zijn. In ieder geval meer dan kattenmensen. Je bent van nature ook een stuk ondernemender omdat je met jouw hond iedere dag op pad gaat. Naar buiten, eropuit. Dan kan verklaren waarom je dan ook vaker in een landelijker gebied woont dan in een stedelijke omgeving. Dat je een echt hondenmens bent wil niet automatisch zeggen dat je een hekel hebt aan katten. Want in 67% van de gevallen dat je een weerloze kitten in de bosjes ziet, bel je de dierenambulance. Qua muzieksmaak zet je mogelijk eerder reggae of (psychedelische) rock op dan elektronische muziek. En wanneer je een foto deelt van jou met je trouwe viervoeter dan zal daar vaak blijdschap en trots op te zien zijn.

 

Een kattenmens

PetSecur kattenmens

Als kattenmens ben je vaak een creatief persoon en ga jij eerder op een actieve vakantie dan naar een vijfsterrenhotel. Over het algemeen ben je ook een gevoelig persoon en uit je makkelijk je emoties. In tegenstelling tot de hondenmensen woon jij vaker in een stedelijk gebied. Dat is niet gek natuurlijk want jouw kat hoeft ook niet een aantal keer per dag naar buiten. Wanneer vrienden jou vragen om een weekendje op te passen dan doe je dat liever op de kinderen van die vriend dan op de hond. Dat is toch wel erg grappig. En ook jij hebt per definitie ook niet automatisch een hekel aan honden, maar waar de hondenmens de dierenambulance belt, neem jij het weerloze kitten eerder zelf mee naar huis. Qua muziek zet jij zelf vaker new wave muziek of elektronische muziek op en als je ergens een woordspeling ziet of kunt maken dan kun je daar ook erg hard om lachen.

 

Overeenkomsten hondenmens en kattenmens

Niet iedereen is te vangen in de beschreven kenmerken, want er zijn ook zaken die zowel hondenmensen als kattenmensen overeen hebben. Allebei praten jullie namelijk met jullie dieren. Jullie houden allebei van de natuur en hebben niet zoveel met kleding met dierenprints.

De meest generieke overkomst is dat de voorkeur voor een hond of een kat komt uit de ervaring in de jeugd. Want wanneer je bent opgegroeid met een hond dan is de kans groot dat je later zelf ook een hond neemt. En dat geldt dus ook voor katten.

Aan deze kenmerken kunnen natuurlijk geen rechten worden ontleend, want jij geeft om je dier zoals geen ander dat doet!

De beste verzekering voor jouw hond of kat

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste dierenverzekering van PetSecur.

De hoogste uitkering van Nederland
Geen wachttijd, snel verzekerd
Een gerust gevoel, dag in dag uit