fbpx

Hitteplan voor honden

augustus 2, 2022

Blog van Piet

Neem je je hond mee met vakantie en is het erg warm, of komt er weer een hittegolf aan in Nederland? Wees goed voorbereid en voorkom oververhitting bij jouw hond. Ga vroeg op de dag een grote wandeling maken, als ze zon nog amper op is en nog weinig kracht heeft. De uitlaat beurten overdag mogen korter zijn en blijf in de schaduw lopen en check met je hand of de weggedeelten (asfalt!) niet te warm zijn voor je hond om overheen te lopen.

Zorg uiteraard voor veel en vers drinkwater, honden verdampen veel water met het hijgen als ze het warm hebben. Fijn als je meerdere ramen tegenover elkaar open kan zetten, de wind of tocht in huis zal flink wat warmte afvoeren. Veel honden liggen ook graag op koele plekken zoals een tegelvloer in de badkamer of keuken, dit kan je nog koeler voor ze maken door er een natte badmat of natte handdoek neer te leggen.

Houd je hond van zwemmen? Dan kan dat natuurlijk heerlijke verkoeling geven, een kinderbadje in de tuin doet vaak ook al goed dienst als verkoeler. Honden kunnen niet door hun huid zweten zoals wij dat doen, maar als hun vacht en huid nat is en dit water verdampt, koelen ze hier ook door af, net als met het zweten bij ons.

Voor de kortsnuitige honden (bulldogs en mopshonden o.a.) is hitte en oververhitting nog veel gevaarlijker. Als bulldoggen of mopshonden te lang moeten hijgen om af te koelen zal het verhemelte en het strottenhoofd opzwellen en kunnen ze stikken, een airconditioner is must voor de kortsnuitige honden als het warm is vind ik.

Als je je hond met vakantie meeneemt, check dan ook even goed welke parasieten daar voorkomen, vaak moet je wisselen van een vlooien- en tekenmiddel wat ook tegen zandvliegen werkt, of je moet je hond vaker ontwormen ivm hartwormen dan de normale 4x per jaar. Jouw dierenarts of dierenwinkel kan je hierin adviseren.

Houd de hond en het hoofd koel en geniet samen van de zomer!

De beste verzekering voor jouw hond

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

De hoogste uitkering van Nederland
Geen wachttijd, snel verzekerd
Een gerust gevoel, dag in dag uit