Dure hond

We kennen enorm veel verschil in rassen bij de hond. Zo bestaan er meer dan 345 hondenrassen die door de FCI erkend zijn. Onder deze rassen vinden we natuurlijk de welbekende Labrador en de Teckel, maar ook vind je hier de ‘luxere’ of ook wel onbekendere rassen. Zo vind je daar ook bijvoorbeeld de Eskimohond en de Samojeed. En ja, deze minder bekende rassen brengen ook een onverwacht prijskaartje met zich mee.

Dure hond

De prijs van een hond hangt mee af van de plaats waar je je hond haalt. Zo kan je een hond hebben via een nestje van vrienden, uit het asiel, van een fokker of uit het buitenland. En waar je jouw hond haalt, zegt veel over de prijs. Zo betaal je bij een nestje honden van bekenden waarschijnlijk veel minder dan wanneer je jouw hond bij de fokker haalt.

Koop je jouw hond uit het buitenland? Dan ligt het vaak aan het land waar je je hond haalt. We hebben de duurste honden voor je op een rijtje gezet.

De top 5 dure honden

5. Egyptische Faraohond

Op de vijfde plek vinden we de Egyptische Faraohond. Dit ras is eeuwenoud waarvan sporen zijn gevonden dat deze teruggaan tot wel 4000 jaar vóór

Christus. Een intelligente hond met een spitse neus en grote oren.
Prijs: Tussen de € 2.000,- en € 6.000,-.

4. Canadese Eskimohond

Ook wel de Inuithond is een van de duurste hondenrassen ter wereld omdat hij uiterst zeldzaam is. Zeker in onze omgeving zal je deze hond niet vaak tegenkomen. In de jaren 1960 was de Canadese Eskimohond zelfs helemaal uitgestorven. Dit ras staat bekend om zijn energie en perfecte jachtinstinct.
Prijs: Tussen de € 6.000,- en € 6.500,-.

3. Leeuwhondje

Het leeuwhondje, ook wel bekend als Löwchen, heeft zijn naam te danken aan het feit dat de hond vaak getrimd wordt met manen zoals een leeuw. Een ras dat vroeger erg populair was onder de welgestelde bevolking.
Prijs: Tussen de € 4.500,– en € 7.000,-.

2. Samojeed

Ook wel de ‘smiley dog’ door de lieve glimlach op het gezicht. Enorm sociale honden met een heerlijke donzige vacht. Het ras is afkomstig uit Siberie waar ze werden gebruikt om de sleeën te trekken en om te jagen.
Prijs: Tussen de € 3.500,- en € 8.500,-.

1.Tibetaanse Mastiff

Een van de oudste hondenrassen ter wereld, maar dan ook zeker de duurste. In Azië, vooral China, zijn ze honden enorm populair. Daar wordt de Tibetaans Mastiff ook wel gezien als heilig en als een geluksbrenger. Daarnaast toont het hebben van deze hond een bepaalde status en rijkdom in China. Geen wonder dat dit de duurste hond ter wereld is dus.
Prijs: Vanaf € 7.000,- tot wel meer dan een miljoen euro! De duurste Tibetaanse Mastiff is namelijk verkocht voor wel 1,5 miljoen euro.

Jouw dure hond verzekeren bij PetSecur

Bij PetSecur ben je samen verzekerd van plezier. Met een complete dekking en een lage premie, blijft het leuk voor zowel jou als je huisdier! Bereken gemakkelijk je premie en ontdek de beste zorg voor jouw hond!

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Geen ras specifieke uitsluitingen