Gebitsbehandeling hond kosten

Naast dat tandsteen verwijderen vaak voorkomt bij een hond, is het ook belangrijk dat jouw hond ook regelmatig een volledige gebitsbehandeling ondergaat. Zo voorkom je bacteriën en ontstekingen in het gebit van jouw lieve viervoeter.

Waarom gebitsreiniging bij jouw hond?

Doordat bacteriën zich makkelijk nestelen in het gebit van een mens of dier, hoeft het niet lang te duren voordat er ontstekingen ontstaan in het gebit. Het is dus belangrijk dat ook het gebit van dieren onderhouden wordt. 

De meest voorkomende gebitsproblemen bij huisdieren komen vaak door tandplak. Als dat niet wordt verwijderd ontstaat er tandsteen, wat zorgt voor tandvleesontsteking. De kosten van tandsteen verwijderen bij honden kan enorm snel oplopen en wil je ook zeker voorkomen voor je hond. 

Het gebit poetsen van je hond

Ook jij als baasje kan bijdragen aan de gezondheid van het gebit van je hond. Niet alle honden vinden het even leuk, maar door het gebit van je hond dagelijks (of zo vaak mogelijk) te poetsen, voorkom je tandplak wat kan doorzetten in tandsteen.

Start vanaf puppy af aan met het poetsen van de tanden. Zo went hij of zij aan het poetsen en zal dit na enige tijd vanzelf gaan.

Naast het poetsen van het gebit, kan je er ook voor kiezen om speciale dieetvoeding te geven aan je hond of gebit verzorgende kauwproducten in huis te halen. Dit zijn vaak speeltjes of stukjes bot die speciaal gemaakt zijn voor de verzorging van het gebit van je hond.

Kosten van gebitsbehandeling bij je hondtandsteen verwijderen hond

Een grondige gebitsbehandeling bij je hond gebeurt altijd onder narcose. Zo voelt jouw lieve viervoeter niks en kan de dierenarts goed en nauwkeurig te werk gaan. 

De kosten van een gebitsbehandeling starten bij 70 euro en kunnen oplopen tot 200 euro. Dit ligt aan de behandelingen die op dat moment nodig zijn voor jouw hond. Hieronder valt de narcose, het onderzoek, eventuele röntgenfoto’s die gemaakt moeten worden en de reiniging. Mocht het nodig zijn om een tand of kies te trekken, dan vallen deze buiten de kosten van een gebitsreiniging.

Hoe slechter heb gebit van je hond, hoe meer kans op gaatjes en hoe langer de dierenarts bezig is met het schoonmaken. Zorg er daarom voor dat je regelmatig een gebitsbehandeling doet bij jouw hond én tandsteen direct te laten verwijderen bij je hond. 

Bij de hondenverzekering van PetSecur kun je voor 3,90 heel eenvoudig het gebit van je hond meeverzekeren. Dit kan je op jaarbasis enorm veel kosten besparen. Meer informatie? Bereken heel eenvoudig je premie via de knop hieronder.

 

Verzeker je hond nu voor gebitsbehandeling

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

  • Voor 3,90 per maand gebit meeverzekerd
  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Geen ras specifieke uitsluitingen