Hond met gebroken poot

Ai, jouw hond heeft een gebroken pootje. Daar komt een bezoekje naar de dierenarts aan. In dat geval wil je natuurlijk altijd dat jouw lieve hond de allerbeste zorg krijgt. Maar de beste zorg, neemt ook een bijpassende prijs met zich mee. We nemen je mee in de kosten voor een gebroken poot van je hond.

Behandeling gebroken poot bij je hond

Wanneer jouw hond een flinke val heeft gemaakt of wanneer je denkt dat hij of zij een pootje gebroken heeft, is het belangrijk om zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan. Net zoals bij mensen, is het blijven lopen met een gebroken voet of poot erg pijnlijk.

Eenmaal bij de dierenarts, zal jouw hond eerst een goede pijnstilling krijgen. Op deze manier kalmeert je hond én heeft hij of zij direct minder pijn. Een mindere belasting van de gebroken poot, kan de poot al de kans geven om te genezen. Denk aan zo min mogelijk (lange) wandelingen en niet te veel beweging in huis. Ook kan het zijn dat de botbreuk alleen behandeld kan worden met benchrust, helemaal geen beweging dus.

In de meeste gevallen moet de breuk gestabiliseerd worden zodat het bot de kans krijgt om te genezen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een spalk gedaan worden. Het nadeel daarbij is dat honden alsnog te snel de poot gaan belasten.

Er kan ook gekozen worden voor een operatie, waarin de breuk intern gestabiliseerd wordt. Met een operatie wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van pinnen en externe constructies (die buiten het lichaam zitten) of met platen en schroeven. De methode voor jouw hond, hangt altijd af van het type breuk.

Gebroken poot hond kosten

Een operatie voor de gebroken poot van je hond kan al snel oplopen tot de € 1000.- Dit zijn echter alleen de kosten voor de operatie. Daarbij moet je bijvoorbeeld ook nog denken aan de spalk die gezet wordt, de medicijnen of pijnstillers die je hond daarna in moet nemen en de narcose die je betaald voor de operatie. Kortom, er hangt een flink prijskaartje aan.

Wil je niet onverwachts voor deze hoge kosten komen te staan? Informeer dan is naar een hondenverzekering bij PetSecur. Dan zorg je er voor dat de meeste kosten van jouw hond gedekt zijn én dat je altijd veilig verzekerd bent. Dat geeft wel een fijn gevoel!

Tips van Piet Hellemans

Meer leren over jouw hond door middel van de handige tips van Piet Hellemans? Elke maand schrijft piet een blog over huisdieren. Deze vind je tussen de verschillende blogs van Piet.

Verzeker je hond nu voor een gebroken poot

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Geen ras specifieke uitsluitingen