Hoe lang wachten met uitlaten na eten hond?

Het uitlaten van je hond is toch wel een van de leukste dingen die je samen kan doen met je hond. Een aantal keren per dag er even samen op uit. Op ontdekkingstocht naar een nieuw stukje bos of gras waar je samen kunt spelen. Ruimte om echt even te spelen met je hond.

De timing van het uitlaten kan nog wel is een lastig onderwerp zijn. In de ochtend staat natuurlijk vast, want ook honden moeten net als wij mensen na de nacht even een plasje doen. Daarna is het per hond verschillend hoe vaak hij of zij naar buiten moet.

Toch blijft de brandende vraag nog steeds: Hoe lang moet je wachten met uitlaten nadat je hond gegeten heeft?

Het is belangrijk dat je jouw hond op zijn gemak laat genieten van het eten. Nog belangrijker dat je je hond na het eten de tijd geeft om zijn of haar eten te verwerken. Vermijd dan ook inspanning direct na het eten. Je hond uitlaten gelijk na het eten raden we dan ook zeker af. 

Wat is dan wel de juiste timing?

Wacht minimaal één uur na de maaltijd voordat je met je hond er op uit gaat. Dan krijgt de maag van je hond voldoende tijd om het eten te verwerken en kan je hond er weer met volle energie tegen aan.

Wil je echt helemaal veilig zitten? Ga dan eerst een flink stuk lopen of rennen met je hond en geef hem of haar na het uitlaten eten. Dan kan jouw lieve viervoeter na het eten heerlijk gaan uitbuiken naast jou op de bank. Ook hiervoor geldt wel dat je even moet wachten tot je hond tot rust is gekomen van het rennen, springen en vliegen. Dan kan hij of zij daarna op het gemakje genieten van een heerlijke maaltijd!

 

Waarom niet lopen kort na eten met hond? 

Waarom is het zo belangrijk dat je een hond rustig houdt na het eten? Vooral bij grotere honden kan dit een maagkanteling veroorzaken. Doordat het eten nog niet goed verwerkt is kan eten in de maag gaan bewegen en zorgen dat de maag een kanteling maakt. Een maagkanteling wil je absoluut voorkomen. De operatiekosten bij een maagkanteling zijn hoog en het ergere geval overleefd de hond het niet. Pas dus goed op met lopen of inspanning na het eten? 

Benieuwd wat de kosten zijn bij een maagkanteling? Lees hier onze pagina over maagkanteling hond kosten.

Verzeker je hond voor hoge operatiekosten

Voorkom dat je voor hoge kosten komt te staan zoals een operatie bij een maagkanteling. PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit