Kosten bloedonderzoek hond

Merk je iets aan je hond, maar heb je geen idee wat er aan de hand is? Dan is het verstandig om een bloedonderzoek in te plannen bij de dierenarts. Jouw lieve viervoeter kan verschillende seinen afgeven van gezondheidsproblemen.

Dit kan je bijvoorbeeld merken aan:

  • Braken of diarree
  • Veel drinken en plassen
  • Veel afvallen of juist veel in gewicht toenemen
  • Bleke slijmvliezen
  • Geelzucht
  • Bloedverlies

 

Bloedonderzoek bij honden

Vaak is het lastig om met het blote oog te zien wat er met jouw hond aan de hand is. Een bloedonderzoek kan hierin veel informatie geven. Zo kan je makkelijker zien of het bijvoorbeeld een infectie is, of dat jouw kampt met ergere gezondheidsproblemen. 

Naast een bloedonderzoek kan er ook besloten worden om aanvullende onderzoeken te starten. Dit wordt gedaan als jouw dierenarts meer informatie wilt over de situatie van jouw hond, om zo de juiste diagnose te stellen. De uitslag van het bloedonderzoek geeft vaak de doorslaggevende reden om een uitgebreider onderzoek te starten of niet.

 

Kosten bloedonderzoek hond

De kosten van een bloedonderzoek bij je hond zijn afhankelijk van welke testen er worden uitgevoerd. Zo kunnen de kosten van een bloedonderzoek alleen rond de € 50,- blijven hangen, alleen is dit afhankelijk van de verdere testen die uitgevoerd moeten worden.

Daarnaast bepaald elke dierenarts zijn of haar eigen tarieven. Goed om voor het uitvoeren van het bloedonderzoek, na te vragen wat de kosten hiervan zijn.

 

Zekerheid met een hondenverzekering van PetSecur

Wil jij zeker zijn voor de beste zorg voor jouw hond, zonder hoge kosten? Sluit dan een hondenverzekering af. Je berekent gemakkelijk je premie waarna je een duidelijk overzicht hebt over de maandelijkse kosten. Zo voorkom je dat je voor onverwachte hoge kosten komt te staan voor de zorg van jouw hond. We geven je graag meer informatie over de hondenverzekering van Petsecur.

Verzeker je hond nu bij PetSecur

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Geen ras specifieke uitsluitingen