Kosten castratie hond

Het castreren van jouw lieve hond is een belangrijke keuze om over na te denken. Het betekent namelijk niet alleen dat jouw hond niet meer vruchtbaar is, maar vermindert ook gezondheidsproblemen en zorgt voor een ‘vriendelijker’ gedrag naar mensen en andere honden.

Voor de ene hond kan het de beste keuze zijn, voor de ander kunnen er eventuele nadelen bijkomen. Het is daarom ook belangrijk dat je deze keuze samen met je dierenarts maakt. Jouw dierenarts kent jouw hond namelijk goed, waardoor het voor hem of haar gemakkelijker is om deze keuze te maken.

Wat is castratie bij een hond

Castratie is het verwijderen van zaadballen of eierstokken. Een castratie kan dus zowel bij een mannetje (reu) plaatsvinden als bij een vrouwtje (teef).

De kosten van een castratie verschilt wel per ras. Zo zijn de kosten bij een teefje vaak hoger dan bij een reu. De operaties bij een teefje zijn nou eenmaal wat ingewikkelder dan bij een reu.

Kosten castratie hond

De kosten van het castreren van je hond verschillen per dierenarts en per hond. Zo wordt er gekeken naar het gewicht van je hond, simpelweg omdat een hond die zwaarder is meer narcosemiddel nodig heeft. Daarnaast hanteert elke dierenarts zijn of haar eigen prijzen. Dit kan verschillen aan de methode die gebruik wordt tijdens de castratie van je hond.

Kosten castratie reu

De prijzen van een castratie bij een reu starten vaak rond de € 175 (wanneer jouw reu een gewicht onder de 10 kg heeft) en kunnen oplopen tot € 295 (bij een gewicht tot 60 kg).

Kosten castratie teef

Zoals eerder benoemd, zijn de prijzen bij een teefje aanzienlijk hoger dan bij een reu. Zo start het bij een vaak bij € 310 (bij een gewicht onder de 10 kg) en kan deze oplopen tot € 460 (bij een gewicht tot 60 kg).

Een aardig kostenplaatje zoals je kan zien. Wil je niet voor deze onverwachte kosten komen te staan wanneer je er voor kiest om jouw hond te laten castreren? Zorg dan dat je hier goed voor verzekerd bent! 

Bij een verzekering met een looptijd van 60 maanden is de sterilisatie van jouw hond gratis meeverzekerd!

Castratie gratis meeverzekerd

Bij Petsecur is de castratie gratis meeverzekerd bij een looptijd van 60 maanden. Petsecur is er voor alle baasjes. Samen houden we de premie laag en zo heb je altijd plezier met je hond. Kies nu voor de beste hondenverzekering van Petsecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit