fbpx

Kosten chemo hond

Deze pagina wil je natuurlijk liever niet lezen. Want als je de kosten voor chemo van je hond wilt weten, is het vaak foute boel. Ook bij huisdieren is het mogelijk om de ziekte kanker te ontdekken in het lijf. Dat komt nogal hard aan bij jou als baasje natuurlijk.

Daarnaast brengt de ziekte kanker ook veel verschillende vragen met zich mee. Wat wordt de behandeling van mijn hond? Wordt mijn hond nog beter? En vooral: wat gaat de behandeling kosten voor mijn hond?

Dat begrijpen wij en willen je daarom zo goed mogelijk helpen met jouw vragen.

Chemo bij een hond

Wanneer jouw hond kanker heeft, betekent dat er een ongeremde groei van cellen is met een afwijkend genetisch materiaal. Door deze cellen ontstaat er een gezwel, wat de tumor vormt. En daarin heb je dan twee soorten: goedaardig en kwaadaardig.

Bij een kwaadaardige tumor is het noodzakelijk dat de kankervorm wordt aangepakt, zodat jouw hond weer helemaal gezond wordt. Om kanker te behandelen zijn er bij honden drie behandelingsmogelijkheden:

  • Chirurgie 
  • Chemotherapie
  • Bestraling

De behandeling die wordt toegepast, ligt volledig aan het type kanker dat is vastgesteld. De meeste types kunnen namelijk met een operatie behandeld worden. 

Huisdieren kunnen chemotherapie in het algemeen goed verdragen en in de meeste opzichten zelfs beter dan mensen. Zo wordt jouw hond bijvoorbeeld ook niet kaal van chemotherapie, wat bij mensen wel het geval is. Daarnaast komt braken en diarree veel minder vaak voor dan bij mensen. 

Kanker kan bij huisdieren dus vaak wel goed behandeld worden, toch blijft het moeilijk om te voorspellen of de patiënt weer helemaal beter zal worden. Daarom is het belangrijk dat jouw huisdier direct behandeld kan worden. Laat jouw hond dan ook altijd goed onderzoeken bij de dierenarts.

Kosten chemo hond

Zoals je kan verwachten, zijn de kosten van chemotherapie voor jouw hond aan de hoge kant. Hierbij verschillen de kosten enorm van het type kanker en de gebruikte behandeling. De kosten kunnen dan ook enorm variëren, startend bij 

€ 100,- en kan oplopen tot wel € 3000,-. 

Altijd goed verzekerd zijn voor de beste zorg voor jouw hond? Sluit dan een hondenverzekering af bij PetSecur.

Verzeker je hond nu bij PetSecur

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit