fbpx

Kosten hond per maand

Een hond in huis is natuurlijk heerlijk. Een vrolijke viervoeter die lekker in huis rond rent en kan genieten van jouw aandacht. Net zoveel als dat jij geniet van jou Maar een hond in huis, dat vraagt ook om een aantal vaste lasten in de maand. 

Aanschaf van een hond

Je kiest er niet zo maar voor om een hond aan te schaffen. Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Zo zijn er, naast de kosten, veel meer aspecten waar je over na moet denken. Heb je bijvoorbeeld de tijd voor een hond in huis? En heb je overal over na gedacht? In het artikel: Alles wat je moet weten over de aanschaf van je hond, vertellen wij je alles waar je rekening mee moet houden. 

Wil graag in het kort wat tips over de aanschaf van je hond? Piet Hellemans vertelt je graag meer!

Kosten aanschaf hond

De kosten van een hond kunnen enorm verschillen. Zo zie je grote verschillen in het soort ras én wordt er een groot onderscheid gemaakt in het kopen bij een fokker of in het asiel. 

In het asiel betaal je gemiddeld € 100,-. Dat is relatief weinig geld voor een hond die medisch is onderzocht, ingeënt, gechipt en geregistreerd is. Daarnaast kan je in het asiel kiezen voor een pup óf een oudere hond. Mocht je namelijk niet de tijd en energie hebben om een puppy op te voeden, is het slim om te kijken naar een hond uit het asiel die de nodige opvoeding al gehad heeft.

Wanneer je bij een fokker gaat kijken, kunnen de kosten voor een nieuwe hond oplopen tot wel € 800,- euro of nóg meer als je kiest voor een specifiek ras. 

Kosten hond per maand

Naast de kosten voor het aanschaffen van je hond én de praktische spullen die daar bij nodig zijn, komen er ook maandelijks kosten bij kijken als:

  • Voeding
  • Verzorgingskosten
  • Dierenartskosten
  • Inentingen
  • Hondenbelasting

Houd hier rekening met kosten hond per maand € 80,- tot € 100,-. Natuurlijk kunnen deze kosten enorm verschillen aan het type voer dat jouw hond krijgt, welke verzorgingsproducten je gebruikt en wat de tarieven van jouw dierenarts zijn.

Bijkomende kosten

Ook is het goed om rekening te houden met kosten die er nog bij kunnen komen. Zo is het goed om na te denken over de vakanties. Neem jij je hond mee op vakantie of gaat jouw hond naar het hondenpension? In het geval van een hondenpension komen hier ook nog kosten bij. Andere onverwachtse kosten die voor kunnen komen zijn:

En hondentraining. Heeft jouw puppy of volwassen hond behoefte aan (extra) hondentraining? Informeer dan is bij een hondenschool in de buurt wat de kosten hier van zijn. Wil je graag meer weten over het nut van een puppycursus? We vertellen je graag meer in ons artikel! Artikel: Het nut van een puppycursus

Wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan?

Zoals je ziet kunnen de kosten voor jouw hond hoog oplopen. Wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan? Kies dan voor een hondenverzekering van PetSecur!

Verzeker je hond voor onverwachtse kosten

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Geen ras specifieke uitsluitingen