Kosten labrador per maand

Een Labrador in huis, wat wil je nog meer? Een labrador is een enorm trouwe vriend en zeer populair als huisdier. Daarnaast staat de labrador er om bekend dat hij of zij enthousiast, gehoorzaam en prima geschikt is voor een gezin. 

Labrador Retriever

Een Labrador, of voluit ook wel een Labrador Retriever, behoort tot de populairste honden van Nederland. Een gewaardeerde jachthond en een fijne kameraad voor in huis! Door de slimme karaktereigenschappen van de Labrador, wordt hij of zij ook vaak ingezet als blindengeleidehond of als drugshond. 

De Labrador Retriever, is bij de aanschaf ook één van de goedkoopste honden. Zo betaal je rond de € 750,- als je een Labrador wilt kopen. 

Kosten Labrador per maand

Naast de kosten van de aanschaf, zijn er natuurlijk ook genoeg maandelijkse kosten die er bij komen kijken. Zo kan je denken aan:

  • Voeding
  • Speeltjes
  • Verzorging
  • Ziektekosten

Een kostenpost die niet elke maand hetzelfde is, maar wel regelmatig terugkomen. Zo is bijvoorbeeld de voeding elke maand hetzelfde, maar zal je niet elke maand hetzelfde uitgeven aan speeltjes en verzorging of misschien in sommige maanden wel helemaal niets.

De kosten van voeding voor jouw hond, verschillen natuurlijk enorm. Zo ligt het aan het type voer dat je koopt, hoeveel jouw hond daadwerkelijk eet en wat de voorkeuren daarin zijn. Mocht je gebruik maken van normaal voer, dan kan je de schatting maken tussen de € 50,- en € 100,- per maand aan voeding.

In het geval van een hondenverzekering, betaal je elke maand een standaard bedrag voor de ziektekosten voor jouw hond. Je weet hier dus per maand wat je kwijt bent en daarnaast ben je ook direct verzekerd voor de beste zorg van jouw hond. 

Jouw Labrador verzekeren bij PetSecur

Bij PetSecur ben je samen verzekerd van plezier. Met een complete dekking en een lage premie, blijft het leuk voor zowel jou als je huisdier! Bereken gemakkelijk je premie en ontdek de beste zorg voor jouw hond!

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Geen ras specifieke uitsluitingen