fbpx

Kosten nieuwe heup hond

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat jouw lieve hond ziek wordt. Hij of zij een ziekte krijgt of misschien wel iets breekt. Toch kan je dit niet in alle gevallen voorkomen. Net zoals bij mensen, kunnen ook honden ongelukkig terecht komen en iets breken. Of een verkoudheid of virus krijgen. Daarnaast is slijtage aan het lichaam, of ook de botten, bij een hond ook mogelijk. Ook zij worden ouder en kunnen minder vitale botten krijgen.

Zo komt het vaker voor dat honden een nieuwe heup nodig hebben. Dit kan komen door slijtage maar ook door een genetische aandoening. We vertellen je er wat meer over in dit artikel.

Heupdysplasie bij je hond

Heupdysplasie wilt zeggen dat de heupkop niet meer goed op de heupkom zit of deze te los zit. Hierdoor kan de heupkop geheel of gedeeltelijk uit de kom schieten. Net zoals bij mensen, doet dat veel pijn bij je hond. Daarnaast veroorzaakt het continu losschieten van je heup, artrose. Artrose wordt ook wel gezien als gewrichtslijtage, wat ook een zeer pijnlijk gevoel geeft voor jouw hond. 

Vaak zit heupdysplasie in de genetische aanleg van je hond. Dit kan zowel zijn dat de ouders van jouw hond heupdysplasie gehad hebben, maar het is ook mogelijk dat zij drager van dit gen zijn en het zelf niet gehad hebben. Het is dus niet altijd direct zichtbaar of heupdysplasie in de genen van jouw hond zit. 

Nieuwe heup voor je hond

Wanneer jouw hond slechte heupen heeft, is dit niet altijd te behandelen met oefeningen. In veel gevallen is het dan ook nodig om jouw hond chirurgisch een nieuwe heup te geven. Ai, dat klinkt niet fijn!

Wanneer er geen artrose (ook wel gewrichtsslijtage) gevormd is, is er de mogelijkheid om het heupgewricht opnieuw te stabiliseren. Dit wordt gedaan door een bekkenkanteling. De heup wordt losgezaagd om deze naar beneden toe te kantelen. Via deze manier komt de heupkop dan automatisch weer dieper in de heupkom te liggen waar je het heupgewricht weer stabiel maakt. Dat voorkomt artrosevorming van de heup.

Let op: dit wordt in de regel alleen op dieren jonger dan 1 jaar gedaan. Daar is de artrosevorming veel lager dan bij oudere honden.

Als er artrose gevormd is rond het heupgewricht, heeft een heupkanteling geen zin. De pijn blijft dan ook na de heupkanteling aanwezig bij jouw hond. In dit geval is er de optie om het heupgewricht volledig te vervangen. Dit kan dus ook nog wanneer er artrose geconstateerd is bij jouw hond. 

Kosten nieuwe heup hond

De kosten voor een nieuwe heup zijn nogal aan de hoge kant. Het is namelijk ook niet zo maar een ingreep voor je hond. Voor een nieuwe heup voor je hond, is het goed om rekening te houden met ongeveer € 3500,- per heup.

Een goed moment om te kijken naar een huisdierenverzekering voor jouw hond! Zo zorg je er voor dat jouw hond altijd goed en veilig verzekerd is. Lees meer informatie over de hondenverzekering van PetSecur.

Verzeker je hond nu voor heupen

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Geen ras specifieke uitsluitingen