Kosten oogoperatie hond

Vervelend! Jouw lieve hondje heeft een oogoperatie nodig. Uit een oogonderzoek kan blijken dat er een operatie nodig is. Een belangrijke ingreep om de gezondheid van jouw hond goed te houden.

Ga goed in overleg met jouw dierenarts over de mogelijkheden van een oogoperatie bij je hond. Zo zijn er verschillende operaties én is het belangrijk dat de oorzaak snel gevonden wordt.

Een operatie aan het oog kan verschillende redenen hebben. Vaker voorkomende gezondheidsproblemen zijn:

Hoornvliesbeschadiging

Dit betekent dat de buitenste laag van het oog beschadigd is. Een hoornvliesbeschadiging kan vaak voorkomen bij een hond omdat er bijvoorbeeld iets in het oog is gekomen of door uitdroging. Een behandeling waarbij er medicatie in het oog toegediend moet worden.

Ooglidtumor

Een ooglidtumor herken je vaak door kleine bultjes op de ooglidrand. Deze kunnen via een operatie verwijderd worden.

Ooglidbeschadiging

Het ooglid kan beschadigd zijn door bijvoorbeeld een wilde speelpartij. De dierenarts zal dit met hechtingen dichten.

Daarnaast zijn er nog diverse ingewikkelde oogoperaties zoals: 

  • Cherry-eye
  • Entropion
  • Ectropion
  • Glaucoom
  • Staar
  • Oogbal uit oogkas
  • etc

Voor meer informatie over de bovengenoemde complicaties, is het heel belangrijk om met je eigen dierenarts in gesprek te gaan. Niet elke dierenarts voert alle operaties uit en daarnaast zijn het serieuze gezondheidsproblemen bij je hond die snel verholpen moeten worden!

 

Kosten oogoperatie hond

De kosten van een oogoperatie bij je hond zijn afhankelijk van verschillende onderdelen. Zo verschilt het per type operatie, blijft het bij jouw hond bij een operatie aan het ooglid of moet jouw hond aan zijn staar geopereerd worden? Zo kunnen de kosten voor een operatie aan de staar van jouw hond al oplopen tot € 1500,- Daarnaast wordt er ook gekeken naar het gewicht van jouw hond en welke medische zorg er nodig is na de operatie. Jouw dierenarts kan hier meer informatie over geven. 

Bij PetSecur kun je voor al vanaf 10,45 je hond verzekeren. Zo kom je niet voor onverwachts hoge kosten te staan zoals een oogoperatie. Benieuwd hoe je jouw hond de beste zorg kan geven? Bereken je premie via de knop hieronder.

Verzeker je hond nu voor oogoperaties

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Geen ras specifieke uitsluitingen