Laparoscopische sterilisatie hond kosten

Wanneer je de overweging hebt gemaakt om jouw lieve hondje te laten steriliseren, zijn er nog een aantal keuzes die je moet maken voordat het zo ver is. Zo krijg je de keuze op welke manier jij jouw hondje laten steriliseren. Je krijgt de keuze uit:

  • Traditionele sterilisatie
  • Laparoscopische sterilisatie

Bij een traditionele sterilisatie wordt dit gedaan door middel van een operatie waarbij er een snee in de buik gemaakt wordt. Kies je voor een laparoscopische sterilisatie? Dan zal dit via een kijkoperatie gebeuren.

Laparoscopische sterilisatie hond

Bij een laparoscopische sterilisatie wordt jouw hond gesteriliseerd via een kijkoperatie. Door middel van 2 tot 3 sneetjes in de buikwand, kunnen de eierstokken verwijderd worden.

Naast een eenvoudige manier van steriliseren voor de dierenarts, brengt het steriliseren via een laparoscopie verschillende voordelen met zich mee:

  • Minder pijn
  • Korte narcose
  • Kleiner besmettingsgevaar
  • Minder weefselschade
  • Directe beweging na operatie mogelijk

Laparoscopische sterilisatie hond kosten

Naast de verschillende voordelen van een laparoscopische sterilisatie, is het kostenplaatje wel hoger dan een traditionele sterilisatie bij je hond. De apparatuur die gebruikt wordt bij een laparoscopische sterilisatie zijn nou eenmaal duurder.

De kosten van een laparoscopische sterilisatie worden door verschillende factoren bepaald. Zo is het tarief van elke dierenarts verschillend en speelt het formaat van je hond ook een grote rol.

Vaak zie je dat er bij een laparoscopische sterilisatie een meerwaarde van circa
€ 100,- tot € 150,- op de huidige prijs van een traditionele sterilisatie komt. Vraag dit goed na bij je dierenarts, deze kosten kunnen zeer verschillen per hond/arts!

Wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan? Bij een verzekering met een looptijd van 60 maanden is de sterilisatie van jouw hond gratis meeverzekerd!

Na de Laparoscopische sterilisatie

Het grote voordeel van een laparoscopische sterilisatie, is dat de impact voor je hond vrij laag ligt. Zo wordt er gebruik gemaakt van een minimale dosis narcose en heeft jouw hond geen last van grote wonden. Jouw lieve viervoeter mag dan in de meeste gevallen direct mee naar huis!

Wel is het altijd goed om de wondjes van de sterilisatie goed in de gaten te houden. Zorg dat deze schoon blijven en niet gaan ontsteken. Mocht dit wel gebeuren, neem dan contact op met je dierenarts.

Laparoscopische sterilisatie gratis meeverzekerd

Bij Petsecur is de laparoscopische sterilisatie gratis meeverzekerd bij een looptijd van 60 maanden. Petsecur is er voor alle baasjes. Samen houden we de premie laag en zo heb je altijd plezier met je hond. Kies nu voor de beste hondenverzekering van Petsecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit