Maagkanteling hond kosten

Je wilt natuurlijk nooit dat het gebeurt: een maagkanteling bij je hond. Naast een maagkanteling noemen we dit ook wel een maagtorsie of een maagdilatatie volvuvus (MDV). Hierbij draait de maag van de hond om zijn as, volvulus dus. Naast dat de maag draait zet ook de maag uit. het uitzetten van de maag heet dilatatie.

Bij een maagkanteling worden de bloedvaten die van én naar de maag lopen afgekneld. Hierdoor kan gas en eten niet meer in of uit de maag. Het is dus erg gevaarlijk als jouw hond een maagkanteling krijgt. 

Een maagkanteling voorkomen? Het uitlaten na of voor het eten is een belangrijke factor. Lees hier meer.

De behandeling van maagkanteling bij een hond

Zodra je weet dat jouw hond een maagkanteling heeft is het uiterst belangrijk dat je zo snel mogelijk naar de dierenarts gaat. Dit moet namelijk direct verholpen worden! Jouw dierenarts weet in alle gevallen het beste hoe hij of zij moet handelen bij jouw hond.

Om een maagkanteling te verhelpen dient jouw hond operatief behandeld te worden. Zo krijgt jouw lieve viervoeter een infuus en voldoende pijnstilling om de pijn te verzachten en zo min mogelijk mee te krijgen van de operatie. De dierenarts of chirurg zal hierna handmatig de maag terugdraaien en jouw hond met uiterste precisie behandelen.

 

De kosten van een maagkanteling bij een hond

Het verhelpen van een maagkanteling bij een hond is een ingreep waar de kosten hoog oplopen. Het is dan ook een operatie waarin de handelingen voorzichtig en secuur uitgevoerd moeten worden.

De kosten van een maagkanteling bij een hond beginnen dan ook vanaf 949 euro excl. BTW (prijzen 20222).

Deze kosten kan je dekken met een goede verzekering voor jouw hond. Hierbij kom je niet voor plotselinge verrassingen te staan als jouw hond bijvoorbeeld te maken krijgt met een maagkanteling.

Meer informatie over de beste hondenverzekering voor jouw hond én de bijbehorende pakketten vind je hier.

Verzeker je hond voor hoge operatiekosten

Voorkom dat je voor hoge kosten komt te staan zoals een operatie bij een maagkanteling. PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit