fbpx

Operatie elleboog hond kosten

Je wilt natuurlijk altijd voorkomen dat jouw lieve hond ziek wordt of lichamelijke aandoeningen krijgt. Maar dit is niet altijd te voorkomen. Bij honden komt het namelijk wel is voor dat hij of zij last heeft van de ellebogen. Dit kan veroorzaakt zijn door een botbreuk of een ontwrichte elleboog. Ook is het mogelijk jouw hond een medische aandoening in de elleboog heeft. Dit wordt ook wel LPC genoemd.

LPC is een veel voorkomend probleem bij de wat oudere honden. Het is dan ook iets waar je eigenlijk niet onderuit kan komen, de botten van je hond worden nou eenmaal wat zwakker wanneer hij of zij ouder wordt. We vertellen je graag meer!

Elleboog operatie bij een hond

Een operatie bij je hond is altijd moeilijk. Je wilt natuurlijk helemaal niet dat jouw hond pijn heeft. Toch is het beter om de pijn te genezen en te kiezen voor een operatie voor jouw hond. 

Voordat jouw hond de behandeling ondergaat, neemt de dierenarts altijd goed alle stappen met je door. Je komt dus niet zomaar voor verrassingen te staan tijdens de operatie of erna, wanneer jouw hond moet revalideren. 

De meeste operaties aan het ellebooggewricht kunnen via een kijkoperatie. Hierbij worden er hele kleine sneetjes gemaakt, waar de camera en de nodige instrumenten bij de elleboog kunnen. Een kleine ingreep waar jouw hond niks van merkt!

In sommige gevallen is het nodig om een chirurgische ingreep te doen. Hierbij wordt er dan een kleine insnijding gemaakt tussen de buigspieren aan de binnenkant van de elleboog om toegang te krijgen tot het gewricht. De chirurg zal hierin de keuze maken, welke ingreep nodig is bij jouw hond.

Operatie elleboog hond kosten

De operatie van jouw hond is in alle gevallen maatwerk voor de dierenarts. Elke hond en elke aandoening is dan ook anders. Zo verschillen de kosten naar:

  • Type ingreep (chirurgische of kijkoperatie)
  • Narcose
  • Duur van de operatie
  • Moeilijkheidsgraad van de operatie

Een specifieke prijs voor de operatie elleboog hond kosten kunnen wij je dan ook niet direct geven. Deze kosten kunnen tussen de € 300,- en € 1.500,- liggen. Flink aan de hoge kant dus!

Wil je niet voor deze hoge kosten komen te staan? Denk dan aan een hondenverzekering van PetSecur. Je dekt je zelf goed in de tegen de flinke kosten van bijvoorbeeld een operatie aan de elleboog van je hond. 

Verzeker je hond voor ellebogen en polsen

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit
  • Geen ras specifieke uitsluitingen