Tandsteen verwijderen hond kosten

Net zoals wij mensen moeten ook honden af en toe naar de tandarts, of ook wel de dierenarts. Ook bij honden moet het gebied goed bijgehouden worden en vooral voorkomen dat wondjes of het tandvlees gaat ontsteken.

Daarnaast kan je ook zelf zorgen voor een schoon en gezond gebit van jouw hond. Zo zijn er speciale poetsdoekjes en tandenborstels om de tanden te poetsen van een hond. Voor het beste resultaat is het goed om het gebit elke dag schoon te maken. Dit kan even onwennig zijn voor jouw hond, maar ook hier: oefening baart kunst!

Tandsteen verwijderen bij honden

Het tandsteen verwijderen valt vaak onder een grondige gebitsbehandeling en wordt dan ook altijd onder narcose gedaan. Het is voor de dierenarts namelijk onmogelijk om de tandvleesrand te reinigen als jouw hond vrolijk heen en weer wilt rollen.

Het reinigen van de tandvleesrand is een van de belangrijkste onderdelen van het reinigen van het gebit, daar hopen namelijk vaak de meeste bacteriën op wat een infectie of ontsteking kan vormen. 

Voordat jouw hond onder narcose gaat, wordt er natuurlijk altijd eerst gekeken naar de gezondheid van jouw lieve hond. In de meeste gevallen maakt de dierenarts ook de keuze om van alle tanden en kiezen een röntgenfoto te maken. Via deze weg kan je gemakkelijk alle verborgen en pijnlijke problemen zien.

 

tandsteen verwijderen hond

Kosten van het verwijderen van tandsteen bij honden

 

Doordat een hond eerst onder narcose moet voordat het tandsteen verwijderd kan worden, brengt deze ingreep wel de nodige kosten met zich mee. Zo betaal je bij het verwijderen van tandsteen bij een hond ook voor de narcose begeleiding en de pijnstilling. 

 

De kosten van het verwijderen van tandsteen bij een hond ligt bij dierenartsen vaak tussen de 100 en de 200 euro. Mocht de dierenarts er tijdens de gebitsbehandeling van jouw achter komen dat er tanden of kiezen getrokken moeten worden, komt dit nog bovenop de prijs.

 

Wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan bij het verwijderen van tandsteen van je hond? Laat dan nu je hond verzekeren. Bij PetSecur kun je voor al 3,90 euro per maand het gebit van je hond meeverzekeren

Verzeker je hond nu voor gebitsreiniging

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

  • Voor 3,90 per maand gebit meeverzekerd
  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Geen ras specifieke uitsluitingen