Wat is de goedkoopste hond?

Een hond aanschaffen is natuurlijk een van de leukste dingen die er is. De voorpret, de kennismaking en al helemaal wanneer jouw hondje lekker in huis rond huppelt

De aanschaf van je hond, zijn niet de enige kosten waar je rekening mee moet houden. Tijdens het leven met je hond, komen er namelijk ook nog een hoop kosten bij. Denk daar bij aan:

 • Kosten voor voeding
 • Kosten voor verzorging
 • Ziektekosten
 • Kosten voor speeltjes
 • Kosten voor eventueel de dierenopvang

En nog veel meer. De kosten voor en hond, zijn dus niet zomaar iets.

Wat is de goedkoopste hond?

Bij een ‘goedkope hond’ kunnen we dus kijken naar de aanschafkosten van een hond. De bijkomende kosten, nadat je jouw hond aangeschaft heb, zijn natuurlijk variabel.

Om de goedkoopste hond in kaart te brengen, hebben we een lijstje voor jullie opgesteld met ‘de 5 goedkoopste honden’. Daar kunnen we dan ook direct antwoord geven op de vraag: Wat is de goedkoopste hond? Dat is de Labrador Retriever!

Let op. De prijzen verschillen per asiel/fokker. Vraag voor en specifieke prijs dit altijd na!

 1. Labrador Retriever
  De aanschaf van een Labrador Retriever ligt relatief laag als we kijken in het lijstje van honden. Zo heb je voor € 750,- al een lieve Labrador als vriend!
 2. Teckel
  Een lieve Teckel vind je al voor ongeveer € 800,-. Heerlijk, een échte eigenwijze dierenvriend in huis.
 3. Border Collie
  Een Border Collie vind je tussen de € 800,- en € 1200,-. Een energievolle vriend die graag met je wil trainen. Aan de slag dus!
 4. Staffordshire Bull Terriër
  Met een goede opvoeding de perfecte huisgenoot! Dol op aandacht en spelen het liefst samen. Je koopt een Staffordshire Bull Terriër tussen de € 800,- en € 1500,-
 5. Duitse Herdershond
  Een echte intelligente hond die snel leert, dan zit je bij een Duitse Herdershond wel goed. Je vindt ze tussen de € 800,- en € 1200,-.

Wil je meer weten over de aanschafprijzen van een bepaald ras? Vraag dit na bij de fokker of het asiel waar jij jouw hond gaat halen!

De goedkoopste hond verzekeren?

Wil jij niet voor onverwachte hoge kosten komen te staan bij de ziektekosten van jouw hond? Sluit dan een hondenverzekering af bij PetSecur. Zo zorg je er voor dat ook de zorg van jouw hond goedkoop blijft en je verzekerd bent van een goede zorg voor jouw hond.
Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

 • De hoogste uitkering van Nederland
 • Geen wachttijd, snel verzekerd
 • Geen ras specifieke uitsluitingen