fbpx

Wat kost een MRI-scan bij een hond

De gezondheid van jouw lieve hond staat natuurlijk altijd voorop. Alleen is het helaas niet altijd mogelijk om jouw hond helemaal gezond te houden. Virussen en genetische aandoeningen kan je niet altijd voorkomen. En nee, dat is niet altijd leuk. Daarom is het belangrijk om dit tijdig te ontdekken bij jouw hond, zodat je met de nodige behandelingen jouw hondje weer helemaal top fit kunt maken!

Zo kan het ook nodig zijn dat jouw hond een MRI-scan nodig heeft. Daar hoeft natuurlijk niet direct iets ernstigs aan de hand te zijn. Door een MRI-scan kan je juist heel goed zien of er iets aan de hand is en wat dat dan is. Op basis van die gegevens kan de dierenarts een bijpassend behandelplan opzetten zodat jouw hond weer helemaal beter wordt.

MRI-scan voor een hond

Een MRI-scan is eigenlijk een uitgebreidere versie van een röntgenfoto. Waarbij een röntgenfoto, er een platte foto gemaakt wordt en er bij een MRI-scan een 3D-versie gemaakt wordt van jouw hond, waardoor je een nóg duidelijker beeld krijgt van het lichaam. De dierenarts kan dan direct zien wat er aan de hond is met jouw hond en op zoek gaan naar een mogelijke behandeling of het juiste medicijn.

Een MRI-scan wordt dus gebruikt wanneer de dierenarts een duidelijker beeld van jouw hond wilt hebben. Bijvoorbeeld wanneer er bij een röntgenfoto, niet direct een afwijking naar boven komt óf deze niet genoeg zichtbaar is. Denk bijvoorbeeld aan het ontdekken van bepaalde tumoren. Deze worden op een röntgenfoto niet altijd duidelijk weergeven. En juist in deze gevallen is het heel belangrijk dat die vroegtijdig ontdekt worden. 

Kosten MRI-scan hond

De kosten van een MRI-scan kunnen enorm verschillen. Zo verschillen deze per type hond en welke scan er gebruikt wordt. Daarnaast hanteren alle dierenartsen een ander tarief, waardoor de kosten van een MRI-scan voor een hond nooit hetzelfde zijn.

De gemiddelde kosten voor een MRI-scan bij een hond liggen tussen de € 600,- en € 800,-. Nogmaals, deze kosten zijn per dierenartsenpraktijk anders en kunnen hier dus ook onder of boven liggen.

Wil je niet onverwachts voor deze hoge kosten komen te staan? Maak dan gebruik van de hondenverzekering van PetSecur. Zo ben je altijd veilig verzekerd voor flinke uitgaven voor jouw hond!

Verzeker je hond nu bij PetSecur

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Geen ras specifieke uitsluitingen