fbpx

De Border Collie

Dé perfecte hond voor het buitenleven. De Border Collie is een sportieve hond die graag in beweging is en het liefst in de buitenlucht. Door zijn actieve maar ook vooral slimme houding is de Border Collie ook makkelijk om te trainen. Het ras is erg intelligent, leert snel en reageert goed op jouw stem.

 

Door het enthousiasme van een Border Collie is het wel belangrijk dat zij ook echt in training gaan. Hierdoor leren ze met andere honden om te gaan om te voorkomen dat ze eenkennig worden. Hiermee zorg je ervoor dat ze niet achter elke auto die voorbij komt aan kunnen rennen en remt het bijtgedrag, wat een Border Collie van nature mee krijgt.

 

De enorm actieve eigenschap van de Border Collie is ook iets waar je op moet letten. Het is bij deze hond namelijk héél belangrijk dat hij ook echt actief is. Als hij niet fysiek of mentaal uitgedaagd wordt gaat hij zich vervelen, waardoor hij gedragsproblemen of ongewenst gedrag gaat vertonen. Dit komt omdat de hersenen van een Border Collie continu actief zijn.

Border Collie 2

Eigenschappen van een Border Collie

De Border Collies zijn van oorsprong gefokt om het vee te hoeden, waarin de waakse eigenschap van een Border Collie nog steeds erg naar boven komt. Ze zullen je altijd beschermen en zelfs je kinderen onder hun hoede nemen. Een goede waakhond is het dus zeker wel!

Om de prachtige zachte vacht van een Border Collie mooi te houden, is het belangrijk om ze wekelijks te borstelen. Dat brengt wel met zich mee dat een Border Collie aardig wat verhaart.

De Border Collie op een rijtje:

  • Ras: Border Collie
  • Oorsprong: Tussen Groot-Brittannië en Schotland
  • Kleur: meest voorkomende kleur is zwart en wit, maar er zijn ook andere vacht combinaties met wit, bruin, rood, blauw-merle en driekleur
  • Gewicht: tussen de 14 en 20 kg
  • Grootte: tussen 48 en 53 kg
  • Zeer geschikt voor mensen met een allergie
  • Gemiddelde leeftijd: tussen de 12 en 15 jaar

Andere honden rassen:

Benieuwd naar meer?

Wil jij nou ook meer te weten komen over de opvoeding van je pup, hondenrassen en leuke weetjes? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijkse tips,tricks en blogs!

De beste verzekering voor jouw Border Collie

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit