fbpx

De Golden Retriever

De vrolijke Golden Retriever zal je opvrolijken en laten lachen door zijn aanhankelijke en trouwe gedrag. Een hond met gevoel voor humor en een vredige aard. Vandaar dat een Golden Retriever ook vaak gebruikt wordt voor verschillende therapieën zoals bij kleuterscholen en revalidatiecentrums. Simpelweg omdat je gewoon blij wordt van een Golden Retriever! 

 

De Golden Retriever wordt gekenmerkt door zijn actieve houding. Als baasje moet je er dus ook rekening mee houden dat een Golden Retriever ook veel activiteit van jou verwacht. Ze zijn atletisch gebouwd en nou eenmaal geboren om te jagen. Kijk daarom ook niet raar op als jouw lieve dierenvriend met een verrassing thuis komt, dit doen zij vaak uit enthousiasme en zit nou eenmaal in hun aard. 

 

Naast dat hij graag beweegt en actief bezig is, zie je ook snel dat deze trouwe vriend jouw bewegingen gaat kopiëren en nadoen. Zo neemt een Golden Retriever zijn plek in het gezin snel in. Hij zal op zijn eigen manier deelnemen aan de dagelijkse activiteiten en zo makkelijk integreren in het gezin. 

Golden Retriever

Eigenschappen van een Golden Retriever

Van oorsprong is de Golden Retriever gefokt om opgeleid te worden als jachthond. Dit omdat ze goed zijn in apporteren en uit ware aard helemaal in het apporteren van wild of gevogelte. Waar we tegenwoordig meer zien dat een Golden Retriever gebruikt wordt als gezinshond of blindengeleidehond. Dit omdat hun lieve en warme aard steeds meer naar boven komt. 

 

Door de vredige aard van de Golden Retriever zijn ze enorm goed met kinderen, andere huisdieren en vreemde mensen. Je kan met volle vertrouwen jouw dierenvriend samenbrengen met anderen. Een waakhond is het dus niet. Echte blaffers zijn het ook zeker niet en ze hebben zo goed als geen bewaking instinct. Maar veel liefde krijg je er wel voor terug!

De Golden Retriever op een rijtje:

  • Ras: Golden Retriever
  • Oorsprong: Schotland
  • Kleur: Goed of crèmekleurig
  • Gewicht: tussen de 27 en de 36 kg
  • Grootte: Reuen 56-61 cm en teven 51-56 cm
  • Gemiddelde leeftijd: tussen de 12 en 13 jaar

Andere honden rassen:

 

Benieuwd naar meer?

Wil jij nou ook meer te weten komen over de opvoeding van je pup, hondenrassen en leuke weetjes? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijkse tips, tricks en blogs!

De beste verzekering voor jouw Golden Retriever

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit