Bloedonderzoek kosten kat

Een bloedonderzoek bij je kat

Een bloedonderzoek bij je kat kan twee dingen betekenen:

  • Je kat is ziek en door een bloedonderzoek kan er vastgesteld worden wat er aan de hand is
  • Er wordt preventief een bloedonderzoek gedaan om te onderzoeken of jouw kat nog steeds helemaal gezond is

Zo kan er dus om verschillende redenen een bloedonderzoek uitgevoerd worden bij je kat. Sommige onderzoeken worden bij jouw dierenarts in de praktijk gedaan, andere bloedonderzoeken kunnen alleen in een groter laboratorium gedaan worden. 

Bloedonderzoek kat kosten

De kosten van een bloedonderzoek van jouw kat, verschillen dan ook per behandeling en locatie. Ook zijn de kosten afhankelijk van het soort onderzoek, binnen welke periode je de uitslag wilt en welke kosten jouw dierenarts hanteert.

De kosten van een bloedonderzoek van een kat kunnen variëren tussen de € 30,- en € 150,-

Wil je ook niet voor onverwachte kosten komen te staan zoals een bloedonderzoek? Bij PetSecur kun je al vanaf 8,46 per maand je kat verzekeren. Bereken eenvoudig je premie via de knop hieronder.

Redenen voor een bloedonderzoek bij jouw kat

Zodra je aan je kat merkt dat hij of zij zich anders gedraagt, is het belangrijk om jouw kat te laten onderzoeken bij de dierenarts. Jouw dierenarts kan daarin natuurlijk veel zien hoe het is met jouw kat, maar over de gezondheid van alle organen en overige lichaamsfuncties van je kat moet er een bloedonderzoek uitgevoerd worden.

Bij een bloedonderzoek bij jouw kat, kan er namelijk goed gekeken worden naar de vitaliteit van de organen. Naarmate jouw kat ouder wordt, wordt het dan ook belangrijker om vaker een bloedonderzoek te doen. Hoe ouder jouw kat, hoe minder de vitaliteit van de organen wordt. Goed om dit in de gaten te houden bij jouw lieve kat!

 

Preoperatief bloedonderzoek kat

Ook is er de mogelijkheid dat er een bloedonderzoek gedaan wordt vooraf een operatie. Zo krijg de dierenarts een compleet beeld over de gezondheid van jouw kat, vóóraf aan de operatie. Dit wordt niet altijd gedaan, de keuze hierin ligt bij de dierenarts.

Redenen om een preoperatief bloedonderzoek uit te voeren:

  • Meer duidelijkheid over de werking van organen
  • Voor een narcose heeft jouw kat een gezonde lever en nieren nodig

Mocht er uit het bloedonderzoek een afwijking gevonden worden, is het belangrijk dat jouw kat ook een aangepaste narcose of behandeling krijgt. Het is dus altijd goed om te weten of dit nodig is bij jouw kat!

Verzeker je kat nu bij PetSecur

Petsecur is er voor alle baasjes en huisdieren. Samen houden we de premie laag en zo heb je altijd plezier met je kat. Kies nu voor de beste kattenverzekering van Petsecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit