Gebitsbehandeling bij katten

Net zoals bij mensen, moeten ook katten af en toe een bezoekje brengen aan de tandarts. De tandarts is in het geval bij huisdieren de dierenarts. Hierbij wordt het gebit van jouw kat grondig gecontroleerd en schoongemaakt. Zo voorkom je dat bacteriën kunnen uitbreiden tot een ontsteking in het gebit van je kat.

 

Zelf het gebit reinigen van je kat

Het is altijd goed om zelf het gebit van je kat schoon te houden. Echter is dit bij een kat niet zo gemakkelijk als je denkt. Wat bij een hond een gewenning kan worden, is het tanden poetsen bij katten vaak onmogelijk. Je kat vind dit nou eenmaal wat minder leuk en zal dan ook alles er aan doen om tegen te stribbelen.

Je bent bij je kat dus eigenlijk altijd aangewezen op de dierenarts als het gaat om gebitsreiniging.

 

Gebitsbehandeling bij je kat

De reiniging van het gebit van je kat wordt altijd onder narcose gedaan. Dit zorgt er dan ook voor dat je kat niet tegen kan stribbelen en hij of zij niks van de behandeling voelt. Het reinigen van de tandvleesrand wordt door huisdieren vaak niet als ‘prettig’ ervaren en is juist een van de belangrijkste onderdelen van het reinigen.

Het tandsteen verwijderen en polijsten onder narcose inclusief narcose begeleiding, pijnstilling etc. kost bij de meeste dierenartsen tussen de 70 en 100 euro.

 

Tanden laten trekken bij je kat

Bij een gebitsbehandeling bij de dierenarts word in de meeste gevallen vooraf een röntgenfoto gemaakt. Hier kan de dierenarts goed zien of alle tanden en kiezen nog gezond zijn en/of er geen onderhuidse ontstekingen aanwezig zijn. 

Aan de hand van de röntgenfoto kan de dierenarts de beslissing maken om een kies of tand te trekken. Als het steunweefsel rondom een tand bijvoorbeeld aangetast is, heeft het schoonmaken van de tand geen zin meer en is het de beste keuze om deze tand te verwijderen.

Het is vooral belangrijk dat je op tijd bent met het trekken van tanden bij je kat. Ook voor de kosten. Als veel tanden of kiezen getrokken moeten worden, kunnen de kosten tot wel 400 euro oplopen. Een wortelkanaalbehandeling of het vullen van een kies kan ook oplopen tot een paar honderd euro. Dus wees op tijd!

Wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan bij de gebitsbehandeling van je kat? Laat dan nu je kat verzekeren. Bij PetSecur kun je voor al 3,90 euro per maand het gebit van je kat meeverzekeren.

Verzeker je kat nu voor gebitsreiniging

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste kattenverzekering van PetSecur.

  • Voor 3,90 per maand gebit meeverzekerd
  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Geen ras specifieke uitsluitingen