fbpx

Kat chippen kosten

Het chippen van je kat. Wat bij honden een verplichting is, is bij een kat niet het geval. Toch is het wel heel belangrijk dat je er voor zorgt dat jouw kat gechipt is. Wanneer jouw kat namelijk beslist om op pad te gaan en niet meer weet hoe hij of zij thuis moet komen, kunnen anderen aan de hand van de chip toch jouw kat weer bij je thuis brengen. Zorg er dus voor dat jouw kat gechipt is!

Wat is een chip voor je kat?

Het klinkt soms als een eng idee, je kat laten chippen. Maar daar hoef je je totaal geen zorgen om te maken! De chip heeft namelijk de grootte van een rijstkorrel en wordt met een dunne naald onder de huid van jouw kat aangebracht. Geen grote operaties met sneeën en grote chips dus!

De chip wordt bijna altijd aangebracht in de nek van je kat. Voor jouw kat voelt dit dus als een klein prikje, dat is zo weer voorbij!

Het grote voordeel van de chip, is dat deze door de dierenarts, het asiel én het ambulancepersoneel uitgelezen kan worden. Mocht jouw kat een keer de weg kwijt zijn, kan hij of zij dus heel gemakkelijk bij jou terugkomen als de chip uitgelezen kan worden. Ideaal dus!

Kat chippen kosten

Hoewel het dus niet verplicht is om jouw kat te laten chippen, is het wel heel belangrijk om dit te doen zodat jouw lieve kat altijd bij jou terug kan komen! Daar komt natuurlijk altijd wel een kostenplaatje kijken.

De kosten voor het chippen van je kat, kunnen nogal uiteenlopen. Ook in deze situatie heeft elke dierenarts hier andere tarieven voor. Zo kunnen de kosten verschillen tussen de € 40,- en € 80,-. 

Waarom je kat chippen?

Zoals we eerder vertelden, is het wel zo fijn dat jouw kat altijd terug gevonden kan worden door middel van de chip. Daarnaast is het ook belangrijk bij het verzekeren van jouw kat. Als je je kat wilt verzekeren is het bij de PetSecur kattenverzekering ook een eis dat je je kat gechipt hebt. Zodat we altijd de beste zorg voor jouw kat kunnen garanderen!

Verzeker je kat nu bij PetSecur

Petsecur is er voor alle baasjes en huisdieren. Samen houden we de premie laag en zo heb je altijd plezier met je kat. Kies nu voor de beste kattenverzekering van Petsecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit