Kitten inenten kosten

Zeg nou zelf, een kitten is een van de meest schattige wezens die er bestaat. Zo heerlijk, klein, pluizig, lief beestje in huis. Maar dan komt de volgende stap: wat moet je eigenlijk allemaal doen wanneer je een kitten in huis haalt?

We hebben eerder een artikel geschreven waar we écht alles vertellen over de aanschaf van je kitten.

Kitten inenten

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het dan ook erg belangrijk dat jouw kitten ingeënt is tegen verschillende ziektes. Een aantal vaccinaties zijn standaard, zoals niesziekte en kattenziekte, maar daarnaast heb je ook nog diverse andere vaccinaties.

Het is ook belangrijk om hier goed over te informeren. Haal jij jouw kitten uit een asiel? Vraag dan goed welke vaccinaties jouw kitten al gehad heeft én welke jij zelf nog moet regelen. Zo is er namelijk een groot verschil per asiel/nestje welke vaccinaties ze wel en niet gehad hebben.

Vaccinatieboekje

Je krijgt voor jouw kitten dan ook een vaccinatieboekje. Hierin worden alle vaccinaties geregistreerd én heb je direct een fijn overzicht over de bescherming van jouw kitten.

Omdat de meeste vaccinaties na één keer niet goed genoeg werken, moeten bepaalde vaccinaties na 3 weken herhaald worden. Dan ben je er helemaal zeker van dat jouw kitten veilig en beschermd is tegen nare ziektes. Dat willen we natuurlijk allemaal!

Soort vaccinaties voor jouw kitten

De basisvaccinaties voor jouw kitten zijn:

  • Kattenziekte
  • Feline Herpesvirus of ook wel de niesziekte
  • Feline Calicivirus. Een andere vorm van niesziekte wat gepaard gaat met zweervorming in de bek

Daarnaast zijn er verschillende bijkomende vaccinaties. Dit is afhankelijk van de situatie van jouw kat.

  • Feline leukemie virus
  • Chlamydophila felis. Een oogbindvliesontsteking
  • Bordetella bronchiseptica. Luchtwegproblemen die leiden tot een longontsteking
  • Rabiës (hondsdolheid). Deze vaccinatie is verplicht wanneer je je kitten meeneemt naar het buitenland op vakantie.

Kitten inenten kosten

Vaccinaties die de dierenarts moet toedienen, liggen ongeveer tussen de € 20,- en € 60,-. Let op, dit verschilt wel enorm per dierenarts en het type vaccinatie. Vraag voor de actuele prijzen het altijd na bij je eigen dierenarts! Daarnaast moet je bij een vaccinatie ook altijd rekening houden met de consultkosten van je dierenarts, ook deze moet je optellen bij de kosten.

Wil je goed verzekerd zijn voor de vaccinaties van jouw kitten? Sluit dan een aanvullende kattenverzekering af bij PetSecur!

Sterilisatie gratis meeverzekerd

Bij Petsecur is de sterilisatie gratis meeverzekerd bij een looptijd van 60 maanden. Petsecur is er voor alle baasjes en huisdieren. Samen houden we de premie laag en zo heb je altijd plezier met je kat. Kies nu voor de beste kattenverzekering van Petsecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit