fbpx

Kosten castratie kat

Je hebt besloten om een kat in huis te nemen, Wat leuk! Daarbij is het wel altijd goed om er over na te denken of je je kat laat castreren of niet. Het voorkomt namelijk dat jouw kat zich gaat voortplanten. En geloof ons, dat kan heel snel gaan.

Een vrouwtjes poes kan zich namelijk wel twee keer per jaar voortplanten. Per bevalling of ook wel worp, kunnen er wel tot zes kittens op de wereld gezet worden. Zo kan jouw kat er dus voor zorgen dat er 12 kittens per jaar gebaard worden.

Als je dit niet wilt, kies er dan voor om jouw kat te laten castreren. Maar wat is dat nou precies, het castreren van je kat? En de kosten castratie kat? Hoeveel geld moet je daarvoor opzij zetten?

Je kat laten castreren

Bij de castratie van een kat worden de hormoonproducerende organen of klieren van je kat verwijderd. Bij een kat, een mannetje, wordt ook de balzak geopend door middel van een klein sneetje. Hierin worden de zaadleiders en de bloedvaten afgeboenden waarna de ballen verwijderd worden. Ja, dit klinkt misschien als een pijnlijke ingreep voor jouw kat. Maar dit wordt natuurlijk allemaal onder narcose gedaan, waardoor jouw lieve kat er niks van merkt!

De castratie van jouw kat, kan bijna altijd bij jouw dierenarts uitgevoerd worden. Dit is voor een dierenarts vaak een ‘standaard’ ingreep. Kosten castratie kat kunnen dan ook erg uiteen lopen.

Kosten castratie kat

Voor het castreren van je kat, is er niet direct één duidelijke prijs te geven. Alle dierenartsen hanteren namelijk hun eigen prijzen. Daarnaast hangt het ook van andere diverse redenen af:

  • Moeilijkheidsgraad van de ingreep
  • Tijdsduur van de ingreep
  • Benodigd personeel voor de ingreep
  • Benodigd apparatuur voor de ingreep

De gemiddelde kosten castratie kat liggen ongeveer tussen de € 50,- en € 75,- voor katers. Hierbij liggen de kosten bij het steriliseren van jouw poes een stuk hoger. Daar moet je eerder denken aan een kostenplaatje van tussen de € 115,- en € 150,-.

Kies je voor een kattenverzekering bij PetSecur met een looptijd van 60 maanden? Dan kan je het castreren en steriliseren van je kat gratis meeverzekeren. 

Castratie gratis meeverzekerd

Bij Petsecur is de sterilisatie gratis meeverzekerd bij een looptijd van 60 maanden. Petsecur is er voor alle baasjes en huisdieren. Samen houden we de premie laag en zo heb je altijd plezier met je kat. Kies nu voor de beste kattenverzekering van Petsecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit