Kosten gebroken poot kat

Een gebroken poot bij je kat, dat wil je natuurlijk nooit! Maar toch kan je dit niet altijd voorkomen. Helaas. Op naar de dierenarts!

Wanneer jouw kat pijn heeft, wil je natuurlijk dat hij of zij altijd de beste zorg krijgt. Logisch! Alleen komt de beste zorg vaak ook met een flink prijskaartje. Zo zijn de kosten van een gebroken pootje bij jouw kat, ook niet de laagste.

Behandeling van een gebroken poot bij je kat

Vaak zien we dat een botbreuk bij je kat door middel van een operatie hersteld wordt. Hierbij worden de kapotte stukjes bot opgespoord en weer in de juiste positie gezet. Dit kan bijvoorbeeld met stalen schroeven, platen, pennen etc. Omdat deze operatie door een kundige arts uitgevoerd moet worden, kunnen de kosten hiervan nogal hoog oplopen. Wel ben je dan verzekerd van de beste zorg!

Wanneer jouw kat een hele lichte breuk heeft, kan het zo zijn dat er geen operatie nodig is. In dit geval wordt het pootje van jouw kat gespalkt. Deze ingreep is een stuk goedkoper en minder intensief, maar moet wel in één keer goed gaan! Deze beslissingen ligt dus altijd bij de dierenarts.

Kosten gebroken poot kat

Wanneer jouw kat zijn of haar pootjes gebroken heeft, kunnen er verschillende behandelingen nodig zijn. En elke behandeling neemt ook zijn eigen kosten met zich mee. Zo betaal je voor een operatie aan een gebroken poot al snel € 1000,-. Alleen het spalken van de poot is dan ook al € 400,- .

De kosten verschillen natuurlijk altijd per breuk en de tarieven die jouw dierenarts hanteert. Een gebroken poot kan namelijk op verschillende manieren behandeld worden. Vraag voor een specifieke behandeling dit dan ook altijd na bij jouw dierenarts!

Geen onverwachte kosten voor jouw kat?

Zoals je ziet, zijn de kosten voor een gebroken poot bij jouw kat niet niks. Je kan hier maar beter goed op voorbereid zijn. Met een kattenverzekering bij PetSecur zorg je er voor dat jouw kat altijd de beste zorg krijgt en dat jij nooit voor onverwachte hoge kosten komt te staan. Veilig samen verzekerd!

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit