Kosten sterilisatie kat

Bij een kat is het belangrijk om er goed over na te denken of je je kat laat steriliseren of niet. Hierbij stel je namelijk de vraag of je een nestje met jonge kittens in huis wilt of niet. Wanneer je het liever bij één kat houdt, is het handig om je kat te laten steriliseren op jonge leeftijd.

Je kat laten steriliseren

Je kat laten steriliseren helpt niet alleen bij het tegengaan van een nestje, maar ook voor een aangenamere en gezonde kat. Een sterilisatie bij je kat draagt namelijk ook bij aan een gezonder leven van je kat met minder gezondheidsproblemen.

Uit onderzoek blijkt dat bij sterilisatie vóór de eerste krolsheid de kans op baarmoederontsteking en melkklierkanker tot 0 reduceert! Belangrijk dus dat je dit zo vroeg mogelijk begint.

Kosten sterilisatie kat

Het steriliseren van een kat kan op twee manieren uitgevoerd worden:

  • Traditionele sterilisatie

Bij deze manier van steriliseren wordt er een kleine snee in de huid van je kat gemaakt waarin de dierenarts gemakkelijk bij de buikwand van jouw kat kan. Hierbij kan de dierenarts ook gemakkelijk controleren of de baarmoeder van je kat er nog goed en gezond uitziet. 

  • Steriliseren via laparoscopie

Een verfijnde ingreep via een kijkoperatie. In tegenstelling tot een traditionele sterilisatie, worden er twee kleine gaatjes van ongeveer 0,5 cm gemaakt in de buik. Dit is een snelle techniek en de pijnbeleving bij je kat is minder dan bij de traditionele ingreep.

De kosten van een traditionele sterilisatie van je kat liggen vaak rond de € 125 inclusief narcose. Wanneer je kiest voor een laparoscopische sterilisatie lopen de kosten al snel richting de € 200. Ook is het goed om rekening te houden met eventuele extra kosten die tijdens de operatie kunnen optellen.

Het is dan ook belangrijk dat je niet voor hoge onverwachte kosten komt te staan. Bij een verzekering met een looptijd van 60 maanden is sterilisatie van jouw kat gratis meeverzekerd!

Sterilisatie gratis meeverzekerd

Bij Petsecur is de sterilisatie gratis meeverzekerd bij een looptijd van 60 maanden. Petsecur is er voor alle baasjes en huisdieren. Samen houden we de premie laag en zo heb je altijd plezier met je kat. Kies nu voor de beste kattenverzekering van Petsecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit