fbpx

Kosten vaccinatie kat

Wanneer je er voor kiest om een schattige kat in huis te nemen, is het goed om rekening te houden met een aantal bijkomende verplichtingen. Zo is het verplicht om jouw kat voor verschillende kattenziektes in te enten.

Inentingen voor een kat

Er bestaan verschillende inentingen tegen kattenziektes. Zo kunnen we daar een onderscheid in maken tussen twee categorieën:

  • Verplichte inentingen
  • Inentingen die in bepaalde situaties nodig zijn

 

De verplichte inentingen zijn makkelijk gezegd; gewoon verplicht. Het is belangrijk dat jouw kat een goede weerstand opbouwt tegen een aantal gevaarlijk ziektes. Deze inentingen moeten dan ook al op een jonge leeftijd aan jouw kat gegeven worden. Informeer hiervoor bij je dierenarts, wanneer dit voor jouw kat het beste moment is.

Daarnaast zijn er inentingen die in bepaalde situaties nodig zijn voor jouw kat. Bij deze inentingen wordt er gekeken naar het risico die jouw kat loopt om besmet te raken met de betreffende ziekte. Deze wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren waaronder de leeftijd, leefomgeving, levensstijl en de mate van contact met andere katten. 

 

Verplichte inentingen voor je kat

De volgende inentingen zijn verplicht voor je kat. Inentingen tegen:

  • Kattenziekte
  • Feline Herpesvirus (Niesziekte)
  • Feline Calicivirus (Niesziekte)

 

Kosten vaccinatie kat

De kosten voor de vaccinaties van jouw kat, liggen gemiddeld tussen de € 25,- en € 50,- per inenting. Deze kosten verschillen natuurlijk altijd per dierenarts. 

Wil je altijd goed verzekerd zijn voor de inentingen van jouw kat? Kies dan voor een aanvullende kattenverzekering van PetSecur. Dan ben je altijd verzekerd voor de inentingen van je kat.

Verzeker je kat nu bij PetSecur

Petsecur is er voor alle baasjes en huisdieren. Samen houden we de premie laag en zo heb je altijd plezier met je kat. Kies nu voor de beste kattenverzekering van Petsecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit