MRI-scan kat kosten

Ai. Als baasje ben je verantwoordelijk voor de gezondheid van jouw kat. Alleen zijn niet alle kwaaltjes en ziektes te voorkomen. Wanneer jouw kat onverwachts klachten krijgt weet je dat er een bezoekje aan de dierenarts bij komt kijken.

In de meeste gevallen wordt er dan een uitwendig onderzoek gedaan, waar vaak ook de oorzaak van de ziekte of kwaaltjes gevonden wordt. Toch is het ook mogelijk dat er uitwendig niks te zien is en hier een uitgebreider onderzoek te starten. Dit wordt dan bijvoorbeeld met een MRI-scan gedaan. Maar wat is een MRI-scan en wat kost dat bij je kat?

MRI-scan bij je kat

Een MRI-scan, of ook wel een Magnetic Resonance Imaging scan, werkt eigenlijk hetzelfde als bij mensen. Een MRI-scan richt zich op het opsporen van risicofactoren en mogelijke aandoeningen. Een eenvoudige techniek die veel informatie geeft en niet schadelijk is voor de gezondheid.

Vaak wordt er bij een MRI-scan een keuze gemaakt uit een bepaald lichaamsdeel waar de scan gemaakt wordt. Hierbij kan er bijvoorbeeld gekozen worden om een MRI-scan te maken van de hersenen, ruggenmerg en de buikorganen. Uit de scan komt dan een 3D-beeld van het gebied waarin de eventuele problemen snel naar boven komen.

Ziektes of afwijkingen die uit een MRI-scan bij je kat kunnen blijken:

  • Rugproblemen, hernia, tumoren
  • Tumoren, bloedingen, ontstekingen
  • Afwijkingen aan organen

Natuurlijk gaan we er niet vanuit dat een van deze nare ziektes jouw kat overkomt, een MRI-scan kan namelijk ook gedaan worden als jouw dierenarts een extra check wilt op de interne gezondheid van jouw kat. Nergens om je direct zorgen over te maken!

MRI-scan kat kosten

Een MRI-scan bij een kat is altijd een heftigere ingreep dan bij een mens. Tegen een mens kan je namelijk zeggen dat hij of zij stil moet liggen, bij een kat of hond werkt niet helemaal zo. Een MRI-scan gaat bij je kat namelijk geheel onder narcose.

De prijzen verschillen natuurlijk enorm per behandeling en dierenarts. Gemiddeld liggen deze prijzen tussen de € 500,- en € 800,-.

Niet voor deze onverwachte en hoge kosten willen staan? Kies dan voor een kattenverzekering bij PetSecur!

  • Voor 3,90 per maand gebit meeverzekerd
  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Geen ras specifieke uitsluitingen