fbpx

Wat kost een röntgenfoto voor een kat

De ziektekosten van je kat. Ze kunnen hoog oplopen. Helaas blijven deze kosten ook alleen maar stijgen. Een goed moment om te gaan kijken voor een kattenverzekering voor jouw kat!

Want ook voor kleine medische behandelingen of ingrepen, wordt er direct een flinke rekening gestuurd. Ook voor bijvoorbeeld een echo, MRI-scan of röntgenfoto voor jouw kat. 

 

Wat kost röntgenfoto kat

Een röntgenfoto wordt gemaakt met röntgenstralen. Deze stralen gaan ‘dwars door je lichaam heen’ en worden opgevangen door een plaat. Deze plaat zet alle stralen in één beeld, waardoor je het ‘lichaam’ kan bekijken op een beeldscherm.

De kosten voor een digitale röntgenfoto bij een kat liggen gemiddeld rond de € 97. Deze kosten zijn geschat op de eerste röntgenfoto. Dierenartsen kiezen er namelijk af en toe ook voor om een tweede röntgenfoto te maken, dit gebeurt vaak wanneer de arts het verloop van een aandoening wilt controleren. De kosten van een tweede röntgenfoto liggen gemiddeld wel wat lager. De kosten van een tweede röntgenfoto voor je kat liggen rond de € 73.

 

Waarom een röntgenfoto voor je kat

Met een röntgenfoto worden de verschillende onderdelen van het lichaam van een kat goed in kaart gebracht. Zo kan de dierenarts een goed beeld schetsen over de interne gezondheidsproblemen van jouw kat. Zo kan je een duidelijk beeld krijgen van de botten, poten, longen en meer.

Via deze manier kan je onderliggende ziektes bij jouw kat in een vroeg stadium ontdekken en zorgen dat de gezondheid van jouw kat altijd optimaal is.

Ook wordt er vaak een röntgenfoto gemaakt wanneer de dierenarts wilt weten of jouw kat zwanger is. In het laatste stadium van de zwangerschap is het dan ook mogelijk om het aantal kittens te ontdekken in een röntgenfoto. 

 

Verzeker je kat nu bij PetSecur

Petsecur is er voor alle baasjes en huisdieren. Samen houden we de premie laag en zo heb je altijd plezier met je kat. Kies nu voor de beste kattenverzekering van Petsecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit