fbpx

De Britse korthaar

De Britse korthaar is een lief en bescheiden beestje dat houdt van aandacht. Het is een echte knuffeldier die geniet van alle aandacht en graag onder de mensen is. Sta er dus ook niet gek van te kijken dat jouw dierenvriend je altijd opzoekt, waar je ook bent in huis. Samen zijn, dat is wat jouw dierenvriendje wilt!

Veel beweging heeft dit ras niet nodig, zolang hij of zij maar lekker uitgerekt op de bank kan liggen. Ideaal dus als je wat kleiner woont. Ook voor een bovenwoning zonder tuin of balkon is dit ras zeer geschikt. Ze blijven nou eenmaal liever binnen liggen.

 

Britse korthaar 2

 

Eigenschappen van de Britse korthaar

De Britse Korthaar valt onder het kortharige kattenras. Het ras komt oorspronkelijk uit Engeland en zie je meestal in een prachtige grijze kleur. De korte en volle vacht van de kat kenmerkt haar samen met haar (vaak) oranje en grote ogen. Door de wat donkere vacht vallen de felle oranje ogen nog wat extra op wat een prachtig beeld geeft.

Daarnaast maken de korte snuit, spitse oren en de dikke lange staart de Britse korthaar zeer herkenbaar.

 

Het onderhoudt van dit ras is heel simpel. Eén keer per week borstelen, één keer per week de tandjes poetsen en wekelijks de nagels trimmen. Jouw dierenvriend zal de moeilijkste niet zijn, zolang het beestje genoeg aandacht krijgt is het je beste vriend!

 

Naast de Britse korthaar vinden we in hetzelfde ras ook de Scottish Fold. Qua uiterlijk en kleur zijn ze wel aan elkaar te koppelen. Het verschil vindt zich bij de Scottish Fold in de onwijs schattige gevouwen oortjes.

 

Het gedrag

Het is een rustig beestje en zal zich niet zomaar luid laten horen. Ze zoeken je graag op voor aandacht en willen dan ook veel bij je in de buurt zijn. Het vragen om aandacht zal alleen nooit zijn door hard te miauwen, daar zijn ze veel te rustig en zachtaardig voor. De Britse korthaar is het ideale en gemakkelijke familielid dat het hoofd koel houdt, in welke situatie dan ook.

Hoewel het niet de meest actieve katten zijn, hebben ook zij hun gekke minuutjes waarin ze het hele huis door kunnen rennen.

 

De Britse Korthaar op een rijtje:

  • Ras: Britse korthaar
  • Kruising: met de Perzische kat
  • Oorsprong: Engeland
  • Kleur: Grijs/blauw
  • Gewicht: 3 tot 7,5 kilo
  • Grootte: Groei tot 75 cm lengte
  • Gemiddelde leeftijd: 12 tot 16 jaar

Benieuwd naar meer?

Wil jij ook meer te weten komen over de opvoeding van je kitten, kattenrassen en leuke weetjes? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijkse tips, tricks en blogs!

De beste verzekering voor jouw Britse Korthaar

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste kattenverzekering van PetSecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit