Kosten consult dierenarts

Het is natuurlijk nooit leuk om met jouw lieve dierenvriend naar de dierenarts te gaan, toch is het af en toe nodig. Of het nu om de jaarlijkse controle gaat of dat jouw huisdier wat symptomen krijgt, een bezoekje aan de dierenarts zal je niet altijd kunnen vermijden.

Daarnaast zijn de kosten van een dierenarts bezoekje ook niet fijn. De kosten van een simpel consult kunnen namelijk al oplopen tot hoge kosten.

Wat kost een consult bij de dierenarts

De kosten van een consult bij de dierenarts zijn lastig in te schatten. Zo verschillen de kosten vaak bij het type huisdier, grootte/gewicht van je huisdier en de behandeling die gedaan moet worden.

Vooral bij honden verschillende de kosten erg op gewicht. De meeste dierenartsen rekenen daar verschillende prijzen per 5 of 10 kilogram. Logisch ook, een operatie bij een Rottweiler is veel minder risicovol dan bij een teckel.

Wat kost een behandeling bij de dierenarts voor je kat

Zoals eerder benoemd hangen de kosten van een consult bij die dierenarts altijd af van jouw kat. We hebben een aantal handige artikelen voor je geschreven over de kosten van verschillende behandelingen bij je kat:

Wat kost een behandeling bij de dierenarts voor je hond

Ook bij je hond spelen meerdere factoren een grote rol in de kosten van een behandeling bij je hond. Toch graag meer weten over de kosten van een behandeling voor je hond? Meer informatie over de verschillende kosten vind je hier:

Kosten consult bij de dierenarts

Sommige dierenartsen rekenen een consult binnen de kosten van een behandeling, anderen doen dit exclusief het consult. Deze verschillen zijn goed om te weten zodat je van tevoren weet wat het kostenplaatje bij de dierenarts wordt. 

In de meeste gevallen kun je uitgaan van € 35,- per 15 minuten. Let op, deze kosten verschillen per dierenarts en kunnen dus uit een lopen.

Niet voor onverwachte kosten komen te staan?

Wil je altijd goed verzekerd zijn voor alle onverwachte behandelingen bij de dierenarts voor jouw dierenvriend? Sluit dan gemakkelijk een huisdierenverzekering af. Bereken nu gemakkelijk je premie!

Verzeker je huisdier nu bij PetSecur

Petsecur is er voor alle baasjes en huisdieren. Samen houden we de premie laag en zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies nu voor de beste huisdier verzekering van Petsecur.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit