Wat kost een huisdier?

Het hebben van een huisdier is natuurlijk onwijs leuk! Samen kroelen, spelen en vooral genieten. Maar naast al het genieten komen er natuurlijk ook een aantal andere zaken bij. Zo kost het hebben van een huisdier een deel van je tijd én van je portemonnee. Huisdieren vragen ook de beste zorg met zich mee en die wil je natuurlijk altijd geven. Het kost voor jou dus ook helemaal geen moeite of tijd en geld in jouw huisdier te steken, alleen maar leuk!

Zo ben je naast tijd, ook echt wel wat geld kwijt. Niet om je nu bang te maken, maar het is altijd goed om rekening te houden met een aantal vaste kosten voor je huisdier. Daarnaast krijg je natuurlijk ook regelmatig te maken met onvoorziene kosten, belangrijk dat je ook deze kosten op kunt vangen.

Wat kost een huisdier?

Bij de kosten van een huisdier kunnen we de splitsing maken in drie soorten kosten:

  • Eenmalige kosten
  • Terugkerende kosten
  • Onverwachte kosten

Eenmalige kosten

Bij eenmalige kosten kan je bijvoorbeeld denken aan de kosten voor de aanschaf van je huisdier of accessoires zoals een hok, mand of kleedje. Daarnaast reken je hier ook de vaccinaties, kosten voor castratie/sterilisatie en het chippen van je huisdier mee.

Terugkerende kosten

De terugkerende kosten zijn de vaste kosten die je hebt, zolang je huisdier bij jou in huis is. Hierbij kan je denken aan voer, kattenbakvulling en snacks bijvoorbeeld. Ook jaarlijks terugkomende vaccinaties vallen onder terugkerende kosten en een huisdierenverzekering wordt natuurlijk ook maandelijks betaald. Ook een bezoekje aan de trimsalon of het verblijf in een pension tijdens een vakantie rekenen we hier mee.

Onverwachte kosten

Wanneer je er niet voor kiest om een huisdierenverzekering af te sluiten, kom je vaker voor onverwachte kosten te staan. Zo kan het zijn dat jouw huisdier ziek wordt en bepaalde medicijnen nodig heeft of misschien wel een pootje breekt en geopereerd moet worden. Deze onverwachte kosten lopen al snel op tot hoge bedragen. Goed om te kijken naar een huisdierenverzekering van PetSecur!

Kosten huisdier

Specifieke kosten van een huisdier kunnen we niet geven. Dit verschilt enorm per dier, ras, type verzorging en veel meer. Wel vind je in onze kennisbank verschillende artikelen over de kosten van bepaalde rassen van honden en katten.

Goedkope huisdier verzekeren

Wil je altijd de beste zorg hebben voor jouw huisdier? Kies dan voor een huisdierenverzekering van PetSecur. Met een verzekering voor jouw hond of kat zorg je er altijd voor dat hij of zij de beste zorg krijgt. Dat is wat we allemaal willen toch?

Voor een specifieke prijsberekening van een verzekering voor jouw hond of kat, kan je gemakkelijk je premie berekenen.

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Een gerust gevoel, dag in dag uit