fbpx

Na de puppy cursus

september 12, 2022

Blog van Piet

Een puppy in huis is geweldig, ook zeer intensief, maar heel erg leuk en schattig! Uiteraard ga je met het hele gezin naar de puppy cursus, waar je volgens de nieuwste inzichten in hondengedrag leert om zo goed en leuk mogelijk met het nieuwe leven in jouw gezin om te gaan. Er wordt de baasjes vooral geleerd om duidelijk en consequent te zijn naar de hond, en allemaal op dezelfde manier de pup op te voeden.

 

Ook al heb je je hele leven lang al honden, met een puppy in huis vind ik dat je met het hele gezin naar een puppycursus moet. Naast dat de baasjes hier veel leren is het ook erg belangrijk voor jonge honden om goed te socialiseren en lekker te ravotten met andere puppies.

 

Bij de meeste puppy cursussen worden meerdere vormen van hondensport geïntroduceerd, zoals behendigheid, speuren, detectiewerk en apporteren bijvoorbeeld. Afhankelijk van het type en het karakter van jouw hond zal jouw hond ergens een voorkeur in hebben en hier waarschijnlijk ook in uitblinken. En als er wel een duidelijke voorkeur is, maar hij of zij er niet in uitblinkt, is dat natuurlijk geen probleem! We hoeven geen medailles met onze honden te winnen. Het gaat erom dat je bezig bent met je hond, samen speelt en leert en hiermee de band versterkt en elkaar beter leert kennen. Degene in het gezin die het meest met de hond doet, wordt meestal ook het beste naar geluisterd.

 

Met hondensport en lekker lang wandelen kan aan de fysieke behoeften van je hond voldaan worden. Mentaal hebben honden ook behoeftes en uitdagingen nodig en hun neus is daar heel belangrijk bij. De neus is het best ontwikkelde zintuig van de hond en hiermee werken daagt ze uit en zal ze lekker afmatten. Speuren en detectiewerk zijn geweldige vormen van hondensport die iedere hond kan doen, leeftijd, grootte, ras maakt niet uit, elke hond heeft een neus en wil deze graag gebruiken. Hersenwerk voor honden is ook een mentale uitdaging die naast het gebruik van de neus de hersen ook aan het werk zet, en dat samen met het baasje. Absoluut dus aanraders om met jouw hond of pup met de snuit in te duiken en te ontdekken.

 

Laat je hond ook vooral veel snuffelen tijdens het uitlaten, dit is voor honden erg belangrijk, vergelijk het met de krant lezen, lekker door Facebook of Instagram scrollen én het journaal of je favoriete tv programma kijken.

Neem er lekker de tijd voor en geniet van elkaar.

De beste verzekering voor jouw hond

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

De hoogste uitkering van Nederland
Geen wachttijd, snel verzekerd
Een gerust gevoel, dag in dag uit