fbpx

Vergeet je hond of kat niet nu we weer naar ons werk en school gaan!

september 9, 2020 |

Blog van Piet

We hebben maanden zo veel mogelijk vanuit huis gewerkt, veel mensen hebben een hond of kat aangeschaft en we hebben optimaal van onze viervoeters kunnen de genieten de laatste tijd. Sommige honden en vooral onze katten moesten wel even wennen aan al deze aandacht en het gezelschap de hele dag. Nu de scholen weer begonnen zijn, en we weer meer naar het werk mogen gaan, moeten we onze honden en katten niet vergeten!

 

Neem je hond mee naar je werk

Ze zijn onze steun en toeverlaat geweest tijdens de corona crisis en net zo goed als dat ze moesten wennen aan onze toegenomen aanwezigheid, moeten ze ook aan onze afwezigheid wennen. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die honden op de werkvloer toelaten, als het kan neem je hond lekker mee naar je werk. Zet een mandje bij je bureau voor jouw trouwe viervoeter en ga heerlijk tijdens de pauze dat parkje of grasveld opzoeken om je hond en jezelf even goed uit te laten. Even die knop omzetten, buitenlucht pakken en met je hond genieten van het moment, je zal merken hoe geweldig je hiervan oplaadt. Als je hond niet mee kan naar je werk, zorg er dan voor dat je hond wel de beweging krijgt die hij of zijn gewend is en nodig heeft, als dat betekent dat je eerder op moet staan om die lange wandeling te maken, doe dat, geloof mij, het is het waard! Je kan ook een ruimere pauze in de middag plannen of aanvragen bij je werkgever, om dan je hond even goed uit te laten.

Train je hond alleen te zijn

Het alleen zijn voor je hond kan je ook opbouwen door hem of haar steeds langer alleen te laten, dus eerst een boodschapje van 5 minuten, dan 10 minuten en zo naar steeds langer periodes van alleen thuis zijn. Hiervoor geldt ook, als je jouw hond eerst goed en lang uitlaat of flink laat rennen en spelen, het alleen zijn makkelijker is voor hen. Muziek of de tv aanzetten helpt eigenlijk niet met het alleen zijn, flink wandelen of beter nog, je hond meenemen naar het werk wel!

Blijf spelen met je kat

Katten slapen een flink deel van de dag, maar zijn nu ook gewend aan een actiever leven en de aanwezigheid van hun baasjes. Het thuiswerken heeft veel voordelen zijn we achter gekomen en zal gelukkig voor onze katten niet meer helemaal verdwijnen. Blijf spelen met je katten en zorg dat je katten ook zichzelf kunnen vermaken in je huis. Veel kattenhuizen kunnen verbeterd worden als het aan de kat ligt. Om inspiratie op te doen kan je eens kijken op Pinterest.com en zoek dan naar “cat friendly home” of zoek online naar foto’s van kattencafés. Katten zitten graag hoog en met uitzicht naar buiten, heeft jouw kat al zo’n uitkijk plekje bij jou thuis?

Als je straks minder vanuit huis werkt, kunnen ze daar lekker liggen en uitkijken tot je weer thuiskomt. Op je thuiswerk dagen is de fijnste plek voor de kat om te liggen natuurlijk je toetsenbord of die papieren die je net moet lezen!

Ziektekosten van je kat of hond verzekeren?

Hoge dierenartskosten voorkomen? Verzeker je hond of kat bij PetSecur. Bekijk onze kattenverzekering of hondenverzekering met de hoogste dekking van Nederland.

De beste verzekering voor jouw hond of kat

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste huisdier verzekering van PetSecur.

De hoogste uitkering van Nederland
Geen wachttijd, snel verzekerd
Een gerust gevoel, dag in dag uit