Verwen tips voor jouw hond of kat

oktober 5, 2022

Blog van Piet

Verwen je huisdier

Of het nu Dierendag is of een gewone dag, wat is nu leuker dan jouw geweldige huisdier even extra te verwennen? Geef ze wat lekkers of ga met je hond naar z’n favoriete uitlaatplek of het strand! Jij kent jouw dieren natuurlijk het beste, dus jij weet precies waar je hen blij mee kan maken. Mocht je om inspiratie verlegen zitten of iets extra willen doen voor jouw geweldige huisdier, dan heb ik nog een paar tips voor je!

 

De huid is bij dier en mens het grootste orgaan en zeer gevoelig. Bij ontstekingen merken we dat omdat het dan flink pijn kan doen en bij aanraking merken we dat ook omdat het fijn aanvoelt, dat is net zo bij dieren uiteraard. Onze honden en katten hebben ook nog een vacht die hun huis beschermd en die als ie niet goed onderhouden wordt problemen kan veroorzaken. Verdiep je eens in een fijne massage borstel voor je hond of kat, verwen hiermee de huid en kan meteen de haren door om de vacht gezond te houden. Bouw het kammen geleidelijk aan op, als je dit goed doet, zal jouw hond of kat snel al zelf om het kammen komen vragen of naar je toesnellen als je de kam tevoorschijn haalt.

 

Een nieuw speeltje is altijd leuk voor onze dieren, de meeste katten zijn gek op kattenkruid of catnip wat tegenwoordig in veel kattenspeeltjes zit. De meeste honden maak je blij met een speeltje om te apporteren of om lekker op te kauwen. Is jouw hond meer een kauwer of meer van het apporteren? Verwen ze maar flink met wat nieuws!

 

Hersenwerk voor dieren

Ik ben al jaren een groot fan van hersenwerkvoordieren.nl. Met deze methoden ontwikkelt jouw hond of kat zich, leer je elkaar beter kennen en kan je hele leuke puzzeltjes zelf maken en samen met je hond of kat oplossen. Het is nooit goed of fout, het gaat erom dat je samen lekker bezig bent en je zult zien hoe jouw viervoetertje er lol in heeft en mentaal door uitgedaagd wordt. Uiteraard is er een speciale hersenwerkvoorhonden.nl en hersenwerkvoorkatten.nl maar ook konijnen en paarden kunnen uitgedaagd worden om samen met jou de grijze massa in beweging te krijgen.

 

Heel veel plezier samen met jouw fijne behaarde gezinslid, zorg goed voor elkaar en verwen ze!

De beste verzekering voor jouw kat

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste huisdierenverzekering van PetSecur.

De hoogste uitkering van Nederland
Geen wachttijd, snel verzekerd
Een gerust gevoel, dag in dag uit