fbpx

Wat doe je met je hond als je op vakantie gaat?

mei 28, 2021 | ,

Zodra we als baasjes aan ontspannen denken, zien we ons zelf al op een strand lopen. Korte broek, slippers en een zonnebril op je neus. En net op het moment dat je een drankje uit een kokosnoot bestelt, hoor je jouw hond blaffen, je schrikt en je bent weer terug in de werkelijkheid. Gewoon thuis op de bank, met je trouwe viervoeter naast je.

Je beseft je dat je aan vakantie toe bent en na gaat denken waar je heen wilt. Dan kom je op een bepaald moment ook voor de keuze of de hond meegaat, of niet. Uit ervaring weten we dat de keuze van een aantal factoren afhankelijk is.

 

We geven je wat tips om de keuze wat makkelijker te maken voor je

Voordat je een vakantie boekt is het handig om jezelf wat vragen te stellen. Over het verblijf, wat je wilt gaan doen en ook nadenkt over een alternatief zoals een pension.

 

Lokatie

Witte stranden, hoge bergtoppen of het drukke verkeer van een capitool. Dat zijn natuurlijk bestemmingen die je weghalen uit het vlakke Nederlandse straatbeeld. Dat bevestigt jouw vakantiegevoel, maar is je hond er ook welkom? Of je nu in een hotel, camping of AirBnB slaapt. Het is belangrijk dat je ook controleert of honden er überhaupt mogen slapen.

Wandelen is goed voor jou en je hond. Maar is dat wel wat je van plan bent op je vakantie? Of misschien wil je wel zo min mogelijk bewegen of heb je een echte doe-vakantie waarbij je veel onderwater te vinden bent. Dan kun je je afvragen of het dan wel zo praktisch is om je hond mee te nemen. Natuurlijk is het voor de foto’s wel leuk. Je hond op flippers en een snorkel.

Temperatuur Blog op vakantie met hond

Natuurlijk ga jij voor een zomers temperatuurtje van minimaal 30 graden. Maar is dat wel zo comfortabel voor je hond? Honden kunnen hun warmte alleen kwijt via hun bek en neus, dus die warme vacht met een zonnetje is dan niet heel lekker. Mocht je de hond toch meenemen zorg dan voor voldoende schaduw en heel veel drinken.

En laat de hond nooit alleen achter in de auto of caravan.

Reizen

Zodra we onze ogen dichtdoen kunnen we ons prima voorstellen dat we met onze voeten in een zee lopen. Helaas duurt het wel een hele reis om er dan ook echt te komen. Vliegen is sneller dan de auto, maar brengt weer andere uitdagingen met zich mee. Zelfs als je op fietsvakantie gaat moet je nadenken hoe je de hond dan meeneemt.

Stel jezelf de vraag hoe de hond reageert op autorijden. Als de hond al onrustig wordt van een relatief korte rit, dan zal hij/zij niet gelukkig worden van een urenlange rit.

En vliegen is misschien wel sneller, maar de hond zit alleen in een ruim. In een omgeving die hij niet kent met geluiden die behoorlijk indrukwekkend kunnen zijn. De hond komt ook niet via de bagageband weer bij je terug, dus daar gaat ook tijd overheen. Natuurlijk is de hond extra blij om je daarna weer te zien, maar is het dat wel waard? Dat is aan jou natuurlijk.

Pension: jouw hond op eigen vakantie

Jij gaat op vakantie om te ontspannen en misschien ook wel om nieuwe mensen te ontmoeten. Het is helemaal geen gek idee om de hond op eigen vakantie te sturen. Ik hoor je denken: wat zeg je? Ja, op vakantie naar een pension. Want dat kan voor de hond ook een feestje zijn. Er zijn heel wat vooroordelen over pensions. We zullen er een paar met liefde voor je wegnemen.

Duur

Het is natuurlijk niet gratis, maar wat het wel kost is vaak een aanname. Wij kunnen niet bepalen welk budget je hebt, maar je brengt de hond wel naar een professional. De hond wordt professioneel verzorgd, krijgt volop aandacht en komt in contact met soortgenoten. Bijkomend voordeel is dat je ook geen last-minute afzeggingen van je oppasadres krijgt.

Een hondenpension kan al vanaf 10 euro per nacht. En zeg nou zelf, wat betaal je voor die pizza aan het strand?

Blog op vakantie met hond

Krijg ik mijn eigen hond wel terug?

Het is vast wel eens gebeurd dat een verkeerde kat of hond is meegegeven, maar over het algemeen mag je er vanuit dat zoiets eerder een uitzondering is dan de regel. Een hond doet absoluut nieuwe ervaringen op. Hij zal leren dat de aandacht verdeeld moet worden, maar daardoor beseft hij/zij zich misschien wel hoe goed het thuis is.

Niet alleen thuis laten

Wat je in ieder geval nooit moet doen is je hond alleen thuis laten. Ook niet als er mensen zijn die iedere dag een goede ronde met de hond maken.

 

Fijne vakantie!

Het maakt ons niet uit waar en hoe je op vakantie gaat. En het zou leuk zijn als je hond mee kan, maar alleen als je de hond er een plezier mee doet.

De beste verzekering voor jouw hond

PetSecur is er voor alle baasjes. Samen staan we borg voor elkaar en houden we de premie laag. Zo heb je altijd plezier met je huisdier. Kies voor de beste hondenverzekering van PetSecur.

De hoogste uitkering van Nederland
Geen wachttijd, snel verzekerd
Een gerust gevoel, dag in dag uit